Corona maatregelen bij SCA

Wat doet SCA met betrekking tot het Covid-19 virus?

Context

Op donderdag 12 maart heeft de regering een reeks verscherpte maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het Covid-19-virus in te dammen. Het NOC*NSF heeft op basis daarvan alle sportverenigingen geadviseerd om clubbijeenkomsten waaronder trainingen af te lassen. In overleg met trainers, clubleden en zorgmedewerkers heeft het bestuur daarom besloten om daar gehoor aan te geven. SchermCentrum Amsterdam zal dus tijdelijk sluiten van maandag 16 tot en met vrijdag 3 april. Het bestuur treft momenteel hiervoor alle nodige voorzorgsmaatregelen en zal tijdens dit periode op deze pagina meer informatie verstrekken. Hou deze pagina daarvoor in de gaten!

 

Schermzaal SCA

Veelgestelde vragen

Vragen over de maatregelingen bij SCA? Kijk eerst of die hieronder worden beantwoord.

Op basis waarvan is er besloten trainingen af te lassen?

Het bestuur heeft op basis van een aantal punten besloten om SCA te sluiten:

1) Het NOC*NSF heeft alle sportverenigingen geadviseerd om alles, inclusieve trainingen af te lassen.

2) Het af lassen van trainingen bij SCA ligt in lijn met de opgestelde maatregelen van gemeente Amsterdam: alle sportvoorzieningen (met een aantal uitzonderingen) af sluiten.

3) Binnen onze club zijn we er trots op om meer dan 200 schermers vanuit het hele land te ontvangen. Deze talrijke en diverse achtergrond vormt in dit geval echter een gezondsheidsrisico die vermeden dient te worden.

4) Het kabinet heeft gevraagd om onnodig social contact te vermijden.

Tot wanneer duurt dit?

Op het moment volgen wij het advies van het regering op en sluiten tot en met vrijdag 3 april de deuren. Tegen die tijd zal het bestuur op basis van het beschikbare informatie besluiten of het club weer open kan gaan.

Wat gaan wij doen in de tussentijd?

SCA gaat ondertussen groot onderhoud aan het materiaal verrichten. Van enrouleurs repareren tot wapens maken. Van vesten wassen tot maskers schoonmaken. Van het opruimen van de materiaalhokken in de Apollohal en het Frans Otten Stadium tot aan het schoonmaken ervan. Alles zodat we helemaal klaar staan als we weer van start kunnen gaan!

Wat kun jij in de tussentijd doen?

Onze trainers zullen tijdens deze periode berichten op onze social media posten! Er zijn namelijk genoeg zaken bij het schermen die geen loper vereisen: toffe schermvideo analyseren tot thuis schermtechnieken oefenen.