24e Willem Eggerttoernooi

Zilver voor Patrick, brons voor Daniël op Willem Eggerttoernooi

Afgelopen weekend was het 24ste Willem Eggerttoernooi in Purmerend. Met acht SCA-ers hadden we een mooie afvaardiging. Op degen vertegenwoordigden Rezk Aly Nawar en Floris van Seumeren de eer van SCA. Floris laat zien dat hij steeds meer progressie maakt en hij wist drie partijen in de twee poules te winnen. Helaas verloor hij zijn eliminatie met 15-8. Rezk wist zijn goede vorm van de laatste tijd vast te houden. Hij begon weer als een diesel en kwam langzaam op stoom. In de kwartfinale verloor hij met een klein verschil 9-7 van Collin Oosthof en eindigde als zesde. Weer een plekje hoger dan vorige keer!

Theodoor de Bakker schermde zijn eerste echte seniorentoernooi. Hij wist een goede eerste poule neer te zetten en een redelijke tweede poule. In de eliminatie ging het helaas mis en de ervaring ontbreekt nog een beetje, maar Theodoor heeft laten zien dat hij op dit niveau gewoon mee kan. Rick van de Weide wist het in de eliminaties weer zeer spannend te maken. Tegen Thor van der Klei, van onze buren bij Zaal Amsterdam Zuid, werd het een echte titanenstrijd. Op 14-14 besloot Rick een alles-of-niets aanval inte zetten en won daarmee de partij. Dave Donovan schermde een mooi toernooi maar beloonde zichzelf niet genoeg: hij verloor met 15-13 om bij de eerste acht te komen. David laat keer op keer weer zien hoe goed hij kan schermen, zelfs met weinig training. Timon Hagen schermde een sterke eerste en een degelijke tweede poule. Hij schermde goed in de eliminatie tegen een oudgediende van Zaal Amsterdam Zuid en won gemakkelijk waardoor hij bij de eerste acht zat. Hierna moest hij tegen clubgenoot Patrick Post, en dit bleek te veel van het goede. Patrick plaatste zich hierdoor voor de halve finale, Hierin kwam hij pupil en teamgenoot Daniël Giacon tegen.

Patrick en Daniël hadden tot nu toe een bijna foutloos toernooi geschermd. Daniël begon goed in de eliminatie en wist het Patrick erg lastig te maken. Maar, Patrick haal je niet zomaar uit zijn spel en hij weet dat de kansen altijd nog komen. Hij bleef rustig en nam langzaam het spel over. Daniël kon zich niet inhouden en wisselde briljante punten af met wat jeugdige foutjes. Patrick wist de partij langzaam naar zich toe te trekken en won met 13-8. Hiermee heeft hij zich voor het eerst in een KNAS cup finale geschermd, en wel tegen oud-Nederlands kampioen Mats Stijlaart. Mats bleek nog iets te goed voor Patrick, maar zoals coach Matthijs al aangaf: verliezen van ouwe baas Mats is jammer, maar geen schande!

We willen Anton Oskamp hartelijk bedanken voor het jureren en Daniël Nivard voor het jureren en coachen. We zijn er volgend jaar bij de 25ste editie zeker bij!

Het bleef nog lang gezellig en onrustig in het Wok restaurant in Purmerend…

Top-8 Willem Eggertoernooi SCA.
Top-8 Willem Eggertoernooi SCA.