Podiumplaatsen bij Scaramouche Trophy

Op 22 september is het Nederlandse wedstrijdseizoen 2012/2013 officieel begonnen met de Scaramouche Trophy in Duiven. SCA was aanwezig met diverse floretschermers bij de mannen, en ook onze trouwe sabreur Dirk Doorakkers. Dirk wist zich tussen de beste Nederlandse sabelschermers op het podium te plaatsen met een bronzen medaille. Bij de floret heren was het podium voornamelijk SCA-rood gekleurd met zilver voor Matthijs Rohlfs en brons voor Max Janssen en Tommie Varekamp. Gefeliciteerd allen!

Voor de floretschermers was het vroeg opstaan, want het appél was om 08:00. Bovenstaande medaillewinnaars stonden echter gewoon klaar, net als Daniël Nivard, Dirk Jan van Egmond, Patrick Post, Rick van der Weide en Timon Hagen. Een mooie afvaardiging!
In het beperkte deelnemersveld van 22 werden twee poules geschermd gevolgd door een eliminatie. Rick en Timon wonnen op het tableau van 32, de rest was vrijgesteld. Rick verloor vervolgens van de uiteindelijke winnaar Sebastiaan Borst, terwijl Timon werd uitgeschakeld door clubgenoot Tommie. Patrick verloor in een spannende partij net van Jim van Tol met 14-15, maar schermde bij vlagen heel erg goed. Dirk Jan had moeite met het vinden van de juiste vorm en kon het niet waarmaken tegen de Belgische Joram Maes. Het zal een goede leerervaring geweest zijn!
Daniël (15-1), Tommie (15-1), Matthijs (15-1) en Max (15-5) wonnen hun partijen met gemak en plaatsten zich bij de eerste acht. Hier werd Daniël met 15-13 uitgeschakeld door Tommie. Matthijs en Max wonnen beiden met 15-3. In de halve finale moest Tommie zijn meerdere erkennen in Sebastiaan (10-15), en Max verloor met 15-11 van Matthijs. De finale werd met 15-9 gewonnen door Sebastiaan tegen Matthijs.

Het was een goed begin met wat succes, leermomenten en een goede sfeer. We staan er als een team! Hoewel we niet aan onze ‘officiële’ scheidsrechtersverplichting konden voldoen stonden er toch regelmatig vier lopers tegelijk onder leiding van een van onze schermers. We willen onze enige officiële scheidsrechter, Anton Oskamp, hartelijk danken voor zijn inzet!