Bronzen medaille voor Nederlands cadettenteam op EK!

Met Daniël Giacon als aanvoerder en Daniël Nivard als coach heeft het Nederlandse cadettenteam vandaag een historische bronzen medaille gehaald op de Europese Jeugdkampioenschappen in Plovdiv, Bulgarije! Het team bestond verder uit Quincy Dualeh (Ter Weer), Daan Weber en Paul Stockmann (beide HollandSchermen). Coach Nivard en bondscoach Andrea Borella hebben het team begeleid. Van harte gefeliciteerd met deze absolute topprestatie!

Na goede individuele resultaten, namelijk de vijfde plek voor Daniël en een twaalfde plek voor Daan, wisten we dat er mooie dingen konden gebeuren in het team. Met name omdat de felbegeerde medaille tot nu toe nog was uitgebleven en de jongens er dus extra op gebrand waren hun beste schermen te laten zien. Het team begon met een vrijstelling en daarna winst op Servië (45-35). Het sterke Denemarken was de tegenstander in de kwartfinale en werd met 45-41 verslagen, mede dankzij de winnende punten van Daniël die de ontmoeting overtuigend kon afsluiten. Frankrijk was vervolgens met 24-45 duidelijk te sterk in de halve finale, maar het Nederlandse team toonde uitstekende veerkracht en wist zich op de laden voor de kleine finale tegen Polen.

Ook hier was er weer een glansrol voor Daniël, die een achterstand aan het begin omdraaide door 7-4 te winnen. De voorsprong hield geen stand, maar weer stond onze SCA-er klaar voor een inhaalrace en won met 6-1. Een minimale voorsprong werd vastgehouden tot de laatste partij, waarin de overwinning overduidelijk werd binnengehaald door een 7-1 winstpartij van Daniël. Het brons is een feit!

Het is een belangrijke dag voor het Nederlandse floretschermen, omdat de overwinning mede voortkomt uit de nauwe samenwerking van de verenigingen, trainers en schermers. We zijn trots dat SCA hier een belangrijke rol heeft kunnen spelen. We zijn enorm trots op onze Daniëls. Geniet er maar van!