Corona maatregelen bij SCA

Wat doet SCA met betrekking tot het Covid-19 virus?

16 Januari COVID-19 Update

Beste leden,

De overheid heeft afgelopen week aangegeven dat de huidige lockdown in ieder geval tot 8 februari van kracht zal blijven. Dit betekent dat SCA voorlopig ook door zal gaan met het organiseren van de tot nu toe goedbezochte buitentrainingen voor de jeugd! Deze trainingen zullen vanaf maandag 18 januari echter wel vroeger van start gaan. Hieronder is het aangepaste tijdsschema te vinden:

  • Maandag 16:30-17:30 Jeugd 2
  • Dinsdag 16:00-17:00 Jeugd 1
  • Woensdag 16:30-17:30 Jeugd 2
  • Donderdag 16:00-17:00 Jeugd 1

 

Zoom Trainingen

De Zoom trainingen voor senioren zullen ook onveranderd doorgaan op dinsdag en donderdag! Daarbij is er nu de mogelijkheid om suggesties en ideeën voor oefeningen/trainingsvormen naar Daniël te sturen via daniel_nivard@hotmail.com.

Instructies voor deelnemen aan de Zoom trainingen zjin hier:

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/99189728692?pwd=bDNsSXZhU2MxK3E4S0tBa0VadEsydz09

Meeting ID: 991 8972 8692
Passcode: SCA

Met sportieve groet,
SchermCentrum Amsterdam

Veelgestelde vragen

Vragen over de maatregelingen bij SCA? Kijk eerst of die hieronder worden beantwoord.

Wat verwachten we van ouders en verzorgers?

Voorbereiden
Omdat de faciliteiten van het FOS dicht moeten blijven vragen wij ouders om zoveel mogelijk van tevoren te regelen. Zorg bijvoorbeeld dat kinderen al omgekleed zijn voor het schermen, naar de WC zijn geweest, een gevulde bidon mee hebben.

Afzetten en ophalen
Tijdens het trainen mogen ouders niet aanwezig zijn. De ouders worden daarom verzocht om hun kinderen binnen het FOS bij het schermzaal af te zetten en buiten het schermzaal te blijven. Tassen moeten buiten de schermzaal geplaatst worden. Voor de kinderen zal dit in de gang van de FOS zijn. Na afloop van de training worden ouders gevraagd om hun kinderen op tijd weer op te halen. Let hierbij op de anderhalve meter afstand.

Wanneer mag je trainen?

Is een kind verkouden? Blijf dan thuis. Is er recentelijk contact geweest met een corona-patiënt? Blijf dan thuis. Alleen samen kunnen we tegen het coronavirus op.

Waar zijn de trainingen?

De trainingen worden bij het schermzaal van het FOS gehouden. Houd er rekening mee dat de faciliteiten van het Frans Otten Stadion niet toegankelijk zijn tijdens deze periode.

Waar moeten leden op letten?

Om samen veilig te kunnen sporten is het belangrijk dat we ons aan de richtlijnen van het RIVM houden. Dat houdt in je thuisblijft als bij ziekte of verkoudheid. Ook moet je je handen voor en na een training wassen. En die anderhalve meter afstand? Altijd aan houden. Voor, tijdens en na een training.

Waarop moeten volwassenen letten?

Volwassen worden gevraagd om via de deur naast het grasveld de schermzaal te betreden. Tassen moeten buiten het schermzaaal blijven, en voor volwassen dus buiten onder het afdakje.

Moet je in schermkleding komen?

Ja, nu er weer geschermd wordt, worden van alle leden verwacht dat ze weer in schermkleding komen opdagen.

Mogen we anderen meenemen?

Nee, op dit moment zijn de trainingen alleen toegankelijk voor leden. Zodra we terugkeren naar een reguliere situatie zal er weer ruimte zijn voor niet-leden. Ouders, overige familie en vrienden worden gevraagd om buiten het schermzaal te blijven zodat er genoeg ruimte is voor de schermers.