Daniël Giacon 5e op EK cadetten Plovdiv 2017

Daniël Giacon is vandaag vijfde geworden op het EK in Plovdiv, Bulgarije. Onze laatstejaars cadet evenaart hiermee zijn prestaties uit 2016 en 2015. De hoop was dit seizoen daarom op een medaille, maar desondanks heeft Daniël met zijn optreden op de loper laten zien dat hij absoluut bij de Europese top hoort. Gefeliciteerd!

Het begin van de dag was sterk: Daniël won al zijn partijen in de voorronde en met slechts vijf tegenpunten stond hij als eerste geplaatst op het tableau van 128. Na een vrijstelling en een 15-9 overwinning tegen de Spanjaard Lacasta bij de 64 kwam hij met indrukwekkende overwinningen van 15-3 tegen Westesson (SWE) en 15-5 tegen Borowiak (GER) tot de kwartfinale. Hier werd hij in een zenuwslopende partij met 12-15 gestopt door zijn Franse tegenstander Andriamampianina. De frustratie was zichtbaar, want Daniël en zijn coach Daniël Nivard hadden op meer gehoopt. De aanvankelijke teleurstelling zal echter zeker plaatsmaken voor verdiende trots voor deze prestatie, en voor motivatie en hoop voor de toekomst.

Het EK zit er nog lang niet op voor Daniël, want op 3 maart schermt hij in het Nederlandse cadetten equipe. Op 5 maart schermt hij samen met clubgenoot Olivier de Jong (die uitkomt voor HollandSchermen) in het individuele juniorentoernooi, en op 8 maart in het junioren equipe. Zet ‘m op, topper!

Ook Teun Jans-Köhneke verdient vandaag een groot compliment want hij kwam op zijn eerste EK de voorronde door met drie winstpartijen en strandde, na een vrijstelling bij de 128, op het tableau van 64 na een 3-15 verlies tegen de sterke Italiaan Di Tommaso. Teun is op indrukwekkende wijze gegroeid als schermer en heeft dit seizoen bewezen dat hij op dit niveau thuishoort. Voor Teun zit het EK erop en met een 54e plaats keert hij terug naar zijn trotse club!

Onze sabelcadet Laura Talbot won deze keer nog geen partijen in de voorronde, maar is hard aan het trainen en we gaan zeker nog meer van haar horen! Bijvoorbeeld in het equipetoernooi op 3 maart. Knallen!

Al met al een mooie dag voor SCA! Felicitaties ook aan coach Daniël Nivard, die weer goed te horen was op de live stream en voor aanvang van het EK reeds een topprestatie had geleverd door deze jonge toppers naar dit toernooi te begeleiden. We zijn zeer benieuwd naar de komende dagen!

PS: Daan Weber van HollandSchermen, teamgenoot van Daniël in de Nederlandse selectie, werd zeer knap 12e. Ook hem wensen we veel succes in het equipe!