Daniël Giacon beste Nederlander in Burgsteinfurt

Naast het toernooi in Ter Apel werd er afgelopen weekend ook geschermd in Duitsland. Zondag vond het Duitse kwalificatietoernooi in Burgsteinfurt plaats. Traditiegetrouw een toernooi met een sterk deelnemersveld. SchermCentrum Amsterdam werd vertegenwoordigd door Edo Zoons, Daniël Giacon en Erik Albert. Daniël en Erik hadden een top dag: voor beiden een notering in de top 32 van het klassement met in totaal 120 deelnemers.

Om bij de beste 16 te komen moest Daniël afrekenen met de (5 jaar!) oudere Felix Klein (GER). Na een achterstand van 11-7 en later 14-10  wist Daniël goed terug te komen tot 14-14. Hier wist Klein de partij toch in zijn voordeel te beslissen. Met uiteindelijk een 21e plaats eindigt Daniël als beste Nederlander in Burgsteinfurt!

Erik schermde zich bij de beste 32, na een 15-8 overwinning op landgenoot Julian Fens. Daar lukte het hem niet om de top 16 te halen. Met uiteindelijk een 27e plaats een resultaat om trots op te zijn!
Edo heeft gedurende het toernooi constant en goed schermen laten zien en kwam de voorronde goed door. Bij de beste 64 stond hij tegenover Lennart Werner. Eindstand: 15-11 in het voordeel van de Duitser en een nette 41e plaats voor Edo.

Coach Daniel Nivard: ‘Daniël en Erik hebben laten zien dat het in topsport maar om 1 ding gaat: mentaal alles geven om de partij te winnen! Het resultaat van dit weekend belooft wat voor de komende wedstrijden!’ 

Copyright afbeelding – Dora Barens Gullner

News-ranking-burgsteinfurt-NL