Daniël Giacon haalt een 7de plaats op de Europese Jeugdkampioenschappen

Vandaag was het zover de Europese Jeugdkampioenschappen. Voor Daniel Giacon en Erik Albert de eerste keer, Edo Zoons was vorig jaar al geweest.

Hierbij 3 korte verslagen van hun dag:

De uitslagen alvast:
Daniel Giacon: 7de plaats
Erik Albert: 30de plaats
Edo Zoons: 63de plaats

Daniël Giacon:
Daniël begon zijn eerste internationale titeltoernooi met een goede poule waarin hij vier partijen won en twee verloor. Als 35e geplaatst op het tableau van 128 kreeg hij een vrijstelling. De eliminatie bij de 64 tegen de Italiaanse Gasperini won hij met zeer goed schermen overtuigend met 15-9. Vervolgens stond op het tableau van 32 de sterke Fransman Ediri (3e op tableau) op de loper. We weten ondertussen dat Daniël over een zeer sterke vechtersmentaliteit beschikt en deze kwam goed van pas bij de bloedstollende partij. Daniël won met 15-14!
Daarna moest Daniël schermen tegen de Hongaarse Bellovicz. Deze partij had hij compleet onder controle en werd afgesloten met een duidelijke 15-10 overwinning.
In de kwartfinale was de Italiaan Dal Santo nog een maatje te groot en Daniël verloor met 15-5.
Met de top 8 mogen schermer Daniël Giacon en coach Daniël Nivard ongelooflijk tevreden zijn. Wat een topteam! We zijn benieuwd hoe deze nu al succesvolle carrière er verder uit gaat zien!

Erik Albert:

Erik schermde een mooie poule met drie winst en drie verlies. Hierdoor kwam hij als 48ste op het tableau van 128. De eerste partij was tegen een sterke Slowaak, maar Erik wist de ontmoeting door goed stabiel spel gemakkelijk naar zich toe te trekken met 15-5.
De partij daarna moest hij echter zijn meerdere erkennen tegen een sterke Rus en verloor hij met 15-9. De top 32 notering van Erik is een zeer mooi resultaat voor de tweedejaars cadet op zijn eerste internationale titeltoernooi!

Edo Zoons:

Vorig jaar op het EK Cadetten in Jeruzalem won Edo één partij in de voorronde en was vervolgens klaar met het toernooi. Een jaar later, in Maribor, verslaat hij alle zes tegenstanders in de poule en staat als vijfde geplaatst op het tableau. In de tweede eliminatieronde bij de 64 (na een vrijstelling bij de 128) tegen de Israëliër Rosenfeld kijkt Edo vanaf het begin tegen een achterstand aan. Toch gaat het langzaam steeds beter. Edo past zich aan en vecht zich terug. Met simpele, directe acties scoort hij punten en werkt de achterstand op het allerlaatste moment weg. Op 14-14 wordt zijn aanval niet als zodanig gezien door de scheidsrechter en blijft het bij een 34ste plaats. Er had meer ingezeten en Edo zal hongerig zijn voor het teamtoernooi, het JWK in Tasjkent en het volgende seizoen als laatstejaars cadet. Met de vooruitgang en de behaalde resultaten van dit seizoen wacht hem nog veel moois in de toekomst!

Foto’s gemaakt door de Italiaanse schermbond

daniel + Borella  daniel gewonnen 2 daniel gewonnen daniel+Nivard erik albert