Daniël Giacon wint brons op Junioren wereldbeker

Het weekend stond weer vol van mooie schermwedstrijden en goede resultaten. In London won Daniël Giacon brons op de junioren wereldbeker ‘Eden Cup’. Na een wat stroeve voorronde (twee winst- en drie verliespartijen) volgde een 78e plaats in de ranking op het tableau. Daniël liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en versloeg op T128 de Fransman Mila met 15-10. Dankzij uitstekend schermen en met de coaching van Daniël Nivard was de stijgende lijn weer gevonden. Vervolgens werd achtereenvolgens gewonnen van tegenstanders Chiappelli (15-10), Voltz (15-6) en Sanfilippo (15-4). Daarmee was een plek in de kwartfinale een feit. In een spannende partij tegen de ervaren Italiaanse schermer Gridelli trok Daniël aan het langste eind met een eindstand van 15-12 en was het tijd voor de halve finale!

In de halve finale tegen de Italiaan Velluti Franzi begon de vermoeidheid na een lange dag schermen zijn tol te eisen. In de eerste ronde kwam Daniël op achterstand (6-2), maar wist de score langzaam maar zeker weer gelijk te trekken. Uiteindelijk bleek de Italiaan toch te sterk en werd de partij jammer genoeg verloren met 15-11. Met als eindresultaat een derde plaats heeft Daniël laten zien het internationale niveau uitstekend aan te kunnen. Tevens is zo een belangrijke stap gezet richting kwalificatie voor de aankomende Jeugd Wereldkampioenschappen in Bourges, Frankrijk van april dit jaar.

Op zondag namen in London Dirk Jan van Egmond, Patrick Post, Edo Zoons en Daniël Giacon deel aan het satelliettoernooi voor senioren met ruim 150 deelnemers. Voor Dirk Jan (die tijdelijk in London woont) was het een thuiswedstrijd. Met één winstpartij in de poule was het helaas niet voldoende voor plaatsing bij het tableau van 128. Dirk eindigt als 132e. Patrick schermde een degelijke poule met drie winst- en drie verliespartijen. Op het tableau volgde een spannende partij tegen de Israeliër Gross die werd verloren met 13-15. Eindresultaat voor Patrick is een prima 87e plaats. Edo schermde een moeizame poule met één winstpartij en mocht hierdoor helaas niet door naar het tableau van 128. Hij eindigt op plaats 136e in dit zware deelnemersveld. Daniël was na de stunt van zaterdag goed in vorm en wist maar liefst vier partijen te winnen in de poule. Op T128 werd vervolgens met overmacht gewonnen van de Zweed Ahlqvist (15-5). Daarna wachtte een partij tegen de Duitser Peter Joppich die nog een maatje te groot bleek. Eindstand 5-15 en een uitstekende 53e plaats voor Daniël.

Verder dit weekend schermde Eline Rentier in Mödling. Eline wist 5 partijen te winnen in de voorronde en schermde op het tableau van 64 tegen de Britse Kate Beardmore. In een zenuwslopende partij met 12-12 gelijk wist Beardmore het winnende treffer te maken. Eindstand 12-13 en een 33e plaats voor Eline.

In Krakau, Polen, schermde Myrthe Zoons op het ECC degen toernooi. Ze won vier van de zes partijen in de voorronde en haar eerste eliminatie met 15-13. Daarna strandde ze bij de 64 met een 10-15 verlies en eindigde op een knappe 55ste plaats.

Op het Ferrum Vetum toernooi vielen Rick van der Weide en Anton Oskamp in de prijzen. Rick won de titel ‘Winnaar all-round’ bij de veteranen floret in de leeftijdscategorie 50-60 en Anton herhaalde dit huzarenstukje op het wapen sabel. Bovendien wist Anton zondag de finale van het Ferrum Vetum toernooi in Gorssel te winnen van Aleh Pimenua (10-9). Gefeliciteerd heren!

IMG_2532IMG_2533

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We feliciteren alle schermers met de resultaten van dit weekend!