‘De resultaten van dit weekend laten zien dat we als vereniging ook in de breedte aan het groeien zijn.’

Volle bak dit weekend met wedstrijden in Stuttgart, Parijs en Alkmaar. Trainer en coach Daniel Nivard over de resultaten:

Stuttgart – Adolf Ermer Plakette
In Stuttgart werd een kwalificatietoernooi geschermd voor de Europese cadetten heren floret, met in totaal 199 deelnemers. Namens SCA namen deel:
– Daniël Giacon
Teun Jans Köhneke
– Axel Zoons
– Edo Zoons

“Alle vier de schermers wisten de zaterdag goed door te komen en zich te plaatsen voor de beste 128. Het feit dat Teun en Axel de 2e dag hebben weten te halen laat zien dat we als vereniging ook in de breedte aan het groeien zijn. Een goede prestatie van beide mannen!”

Edo Zoons
Edo had een goede dag en schermde tot aan de eliminatiepartijen bij de beste 16 een zeer degelijk toernooi: hij wist al zijn partijen te winnen. Bij het tableau van 16 begonnen twee dagen schermen hun tol te eisen. Een ietwat verslapte concentratie gedurende de partij zorgde er voor dat Edo de wedstrijd niet meer naar zijn hand kon zetten: de herkansingsronde was een feit. Ondanks goed schermen lukte het niet om de volgende ronde bereiken. Eindstation: een nette 22e plaats.

Daniël Giacon
Daniël schermde gedurende beide dagen uitstekend en wist het te schoppen tot de kwartfinale in dit sterke deelnemersveld. Dat succes smaakte uiteraard naar meer en zowel coach als schermer waren gebrand op het (wederom) winnen van de Duitser KLEIN. Helaas verloor Daniël de focus in de partij, die desondanks met een spannende eindstand van 13-15 eindigde in het voordeel van de Duitser. Resultaat: een 5e plek en de eervolle vermelding van beste Nederlander! En er had nóg meer ingezeten, maar dat bewaren we voor het volgende toernooi.

Parijs – CEP
Onze Erik Albert nam  in Frankrijk deel aan het kampioenschap van Parijs met zijn Franse teamgenoten. Op het individuele toernooi won hij alle partijen in de poule en 4 eliminaties op rij. Uiteindelijk werd hij pas in de finale gestopt. Resultaat: plaats 2 van de 47 deelnemers!
Alsof dat nog niet genoeg was nam hij met het Franse team ook nog deel aan het equipe-toernooi.Hier werd wederom de finale bereikt.
Waarna men plotseling besloot de zaal te sluiten. Een toernooi met de Franse slag zullen we maar zeggen…

Randstadtoernooi
Het 3e Randstadtoernooi van dit seizoen vond plaats in Alkmaar. Wederom was het toernooi weer het toneel van een gezellige en sportieve dag schermen. De SCA’ers presteerden als volgt:

Resultaten pupillen:
Suhayl Nawar – 3e
Gaetano Milan – 5e
Fynn Kowalczyk – 6e 

Resultaten benjamins:
Anilo Keppy – 12e

Resultaten senioren:
Wouter Prommel – 3e

Alle deelnemers gefeliciteerd!

Tot slot nog dit:
Matthijs Rohlfs was dit weekend met Floris, Anne en Saskia bij het ‘Train de trainer’ programma.
Zij kregen bijscholing van bondscoach Gabor Salamon. Het was een geslaagd weekend, zowel voor de trainer als voor de schermers en er is veel nieuwe kennis opgedaan. We kijken uit naar een vervolg!