Drie titels voor SCA op NK Equipe

Op 23 en 24 juni werd in Purmerend het NK Equipe georganiseerd. SCA nam deel in elke categorie en was wederom zeer succesvol. Drie van de zes titels werden gewonnen, plus eenmaal zilver. Ook het verenigingsklassement was weer voor onze club. We zijn trots op onze schermers! Gefeliciteerd!

Op zaterdag begon het toernooi direct mooi, want de teams op heren floret en dames floret prolongeerden de titel en dames sabel pakte voor de eerste keer goud. De finale bij heren floret was als verwacht tegen HollandSchermen en werd na spannende partijen met 45-41 gewonnen. Er is niets moeilijker dan te blijven winnen maar dit jaar is het toch weer gelukt, voor de zevende keer op rij! De dames schermden zich naar een duidelijke 45-16 overwinning tegen Don Quichote, eveneens zoals verwacht. De tegenstand was beperkt maar onze dames steken op dit moment met kop en schouders boven de concurrentie uit.

De sabel dames wonnen eerst sterk van Surtout in de halve finale en in de finale tegen Delft Fencing Club werd afgesloten met 45-39 in ons voordeel. Hiermee werd revanche genomen voor het verlies bij de sabel heren. Hun partij tegen het mannenteam van Delft Fencing Club werd namelijk nipt met 42-45 verloren. De mannen werden daarna vijfde na winst tegen Pallós.

Op zondag schermden de degenisten. De dames behaalden een mooie zilveren medaille na een goede overwinning tegen Den Bosch in de halve finale. In de finale was RobbSchermen met 33-45 te sterk. De heren verloren helaas hun eerste ontmoeting tegen Esprit met 42-45, maar wonnen vervolgens nog enkele partijen om uiteindelijk als 10e te eindigen.

We mogen terugkijken op een geslaagd toernooi met drie titels en een tweede plaats. SCA was als enige club in iedere categorie vertegenwoordigd, waarbij slechts twee schermers in meerdere teams deelnamen. We zijn dan ook blij met de winst van het verenigingsklassement. We doen het goed in de breedte.

SV En Cavant bedankt voor de organisatie! Kijk hier voor de complete uitslagen en hier voor het verenigingsklassement.

Kampioenen heren floret
Dirk Jan van Egmond
Daniël Giacon
Matthijs Rohlfs
Teun Jans-Köhneke

Kampioenen dames floret
Eline Rentier
Aliya Dhuique-Hein
Carmel Tulen
Lola Tulen

Kampioenen dames sabel
Marleen Buitenhuis
Laura Talbot
Karen Fischer
Fleur van Laere

5e plaats heren sabel
Bote Schaafsma
Daniël Nivard
Arash Sheikh Hosseini
Timon Hagen

2e plaats dames degen
Katelijn Kroese
Carmel Tulen
Eline Rentier
Anouk Rentier

10e plaats heren degen
Gabriele Buzzatti
Lennaert Zwart
Hassan Nawar
Bert van Til