Drie titels voor SCA op NK senioren

Drie keer goud, twee keer zilver en drie keer brons namen we mee uit het Toppsort Centrum in Rotterdam, naar de schermzaal in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Wederom een succesvol editie van de Nederlandse Kampioenschappen voor SCA! Kampioenen gefeliciteerd!

Bij de heren floret was de finale intens spannend. Daniël Giacon schermde een zinderende finale tegen Filippo Mariotti, een Italiaanse topschermer studerend in Groningen. Daniël verloor met 14-15 en kreeg de zilveren medaille. Hij zal er nog even van balen.

Routinier Saskia van Erven Garcia wist bij de floret dames voor de tiende keer de Nederlandse titel bij de senioren te veroveren. De finale was tegen clubgenoot Eline Rentier. De bronzen medailles gingen ook naar SCA, want het jonge talent Tessa Koster en de ervaren Chiara Bortot maakten het rode podium compleet.

Marleen Buitenhuis verdedigde succesvol haar titel van vorig jaar bij de sabel dames, en werd voor de tweede keer Nederlands Kampioen. Marleen, net klaar met haar eindexamen, maakte het nog flink spannend in de finale. Tegen Enli Chiang werd het nog erg spannend, maar ze won met 15-13. Clubgenoot Laura Talbot, ook in haar eindexamenjaar, werd knap derde.

Als laatste was Bote Schaafsma aan de beurt bij de heren sabel. Bote is nog maar 16 jaar en heeft een sterk internationaal seizoen achter de rug. Vorig jaar werd Bote tweede op het NK en verloor toen in de finale tegen Robbert Goossens van Surtout, die dit jaar voor de tiende keer op rij Nederlands Kampioen kon worden. Bote kwam hem dit jaar niet in de finale maar al in de halve finale tegen. Je voelde in de zaal dat er iets groots stond te gebeuren en de piste werd omringd. Bote begon sterk aan de partij en na de minuut pauze wist hij de partij echt naar zich toe te trekken en onttroonde de negenvoudig kampioen. In de finale moest hij het vervolgens opnemen tegen de 18-jarige clubgenoot van Robbert, Dirk Jan Bouwman. Ook deze finale kon hij met 15-12 winnend afsluiten. Zo werd Bote voor de eerst keer op 16 jarige leeftijd Nederlands Kampioen!

Ook de SCA-ers die buiten de medailles zijn gevallen hebben het uitstekend gedaan. De sfeer was weer top en we kijken nu al uit naar volgend jaar. We willen nog meer en nog beter, tenslotte. Coaches Daniël Nivard en Arash Sheikh Hosseini bedankt voor het coachen!