Druk schermweekend met topresultaten voor SCA’ers

Het is bijna teveel om op te noemen, zoveel toernooien en schermactiviteit was er dit weekend. Een overzicht met de hoogtepunten van onze internationale wedstrijdschermers én recreatieve ploeg.

In het Duitse Burgsteinfürt deed Daniël Giacon goede zaken. Zaterdag was er al een 5e plek in de ranking bij de senioren (112 deelnemers) en zondag werd dit resultaat nog eens overtroffen bij de junioren (129 deelnemers) met een fantastische bronzen medaille. Gefeliciteerd! Ook Dirk Jan van Egmond en Teun Jans Köhneke kwamen in actie bij de senioren. Voor beide heren was er een mooie notering in de top 64. Op zondag mocht Teun samen met Wouter Prommel nogmaals aantreden bij de junioren. Hier schermden beide heren zich naar een plaats in de top 32.

compilatie-sca-burgsteinfurtOp het ECC toernooi in Manchester waren ook SCA-ers actief. Bij de jongens schermde Fynn Kowalczyk zich naar twee overwinningen in de poule. In de eliminatie werd hij helaas met 7-15 uitgeschakeld en eindigde als 103e van de 140 deelnemers.

Voor het eerst sinds lange tijd hadden we ook bij de meiden een SCA delegatie. En niet één, maar drie! Mare Feltkamp, Maria Jans-Köhneke en Tessa Koster maakten hun debuut op dit niveau. Het doel was om ervaring op te doen en kennis te maken met het internationale niveau. Voor Mare keerde dit zich nog niet uit in winstpartijen, Maria wist drie partijen in de poule te winnen en Tessa zelfs vier. Maria schermde vervolgens een nette eliminatie maar verloor met 5-15. Tessa wist haar eliminatie te winnen met 15-10 en kwam daarna zeer dichtbij een top 32 op haar eerste ECC: ze verloor met een krappe 13-15 en eindigde als 41e van de 112 deelneemsters. Maria werd 74e en Mare 106e.

Dan tot slot vond er ook dichter bij huis in wedstrijd plaats. In Nijmegen begonnen Boy Kouwenberg, James Tung Meng Chang, Jeff Strunks, Laura Talbot, Boris Wolfson en Nathan Jacques in alle vroegte aan het 75e jubileum toernooi van de Nijmeegse schermvereniging Don Quichote. In een spannende finale weet Nathan te winnen van clubgenoot Boris met 15-7. Onze Laura schermt de finale tegen Corine van Emmerik van bevriende studentenschermvereniging Esprit. Een kraker van een wedstrijd volgt maar uiteindelijk verliest Laura nipt met 14-15 en pakt hier zilver. Top resultaat Laura en de volgende keer beslis je deze in jouw voordeel!

We bedanken onze coaches Daniël Nivard en Matthijs Rohlfs weer voor de inzet dit weekend en Patrick Post (Manchester) en Rick van der Weide (Nijmegen) voor het jureren. Top gedaan mannen en nu lekker uitrusten (in ieder geval tot de training morgen)!