Dubbel goud voor SCA op NK schermen

We did it! SchermCentrum Amsterdam is twee Nederlands Kampioenen rijker! Op het Nederlands Kampioenschap schermen in Almere zijn SCA’ers Daniël Giacon en Saskia van Erven – Garcia bovenaan het podium geëindigd. Zij mogen zich vanaf nu Nederlands kampioen noemen bij resp. de heren floret en dames floret!

Het was spannend dit NK – waar voor het eerst volgens een systeem met herkansingen werd geschermd. Daniël was door zijn goede klassering op de Nederlandse ranglijst vrijgesteld en mocht direct op de zondag in actie komen. Hier weet eigenlijk alleen clubgenoot Edo Zoons het hem lastig te maken. Bij de dames floret waren alle deelnemers direct geplaatst voor de finaledag. Een uitgebreid wedstrijdverslag volgt nog; we kijken nu naar de halve- en finale partijen.

Bij floret heren wint Daniël een zeer spannende halve finale van trainer Matthijs Rohlfs. Hij mag het vervolgens in de finale opnemen tegen Job de Ruiter van HollandSchermen. Een bijzondere finale, ook omdat beide heren nog geen senior zijn. Daniël komt al vroeg op voorsprong in de partij en weet die voorsprong gestaag uit te bouwen tot een stand van 11-3. Dan zet Job een come-back in en staat het tijdens de tweede break 13-9 in het voordeel van Daniël. Giacon laat echter zien uitstekend met de druk van een NK om te kunnen gaan en weet de partij winnend af te sluiten met een eindstand van 15-10. Gefeliciteerd met dit fantastische resultaat Daniël en coach Daniël Nivard!

Bij de floret dames staat Saskia in de halve finale tegenover Milja Mondt van HollandSchermen. Die partij wordt gewonnen en vervolgens mag Saskia het in de finale opnemen tegen clubgenoot Eline Rentier. Hier neemt Saskia duidelijk de leiding in de partij er wordt uiteindelijk gewonnen met een stand van 15-8. De 6e NK titel voor Saskia is hiermee een feit. Wij feliciteren Saskia en trainer Matthijs Rohlfs met dit geweldige resultaat en wensen haar heel veel succes in Rio op de Olympische Spelen!

sca floret dames

Speciale vermelding ook voor Rezk Nawar die in een sterk deelnemersveld bij de heren degen op een uitstekende 8e plaats eindigt! Van harte gefeliciteerd met jouw plaats bij de beste 8 van Nederland Rezk!

Wij bedanken coaches Daniël Nivard en Matthijs Rohlfs voor hun inzet dit weekend. Houdt de SCA website en Facebook-pagina in de gaten voor een uitgebreid verslag van het NK!