Eerste schermweekend van 2015 begint goed voor SCA

2015 is goed begonnen voor SCA. Afgelopen weekend werd er deelgenomen aan liefst 5 wedstrijden in binnen- en buitenland. Een overzicht van de resultaten:

Eden Cup Sat. Heren floret – London
Namens SCA nam Dirk Jan van Egmond deel aan de Leon Paul Cup, een satelliet-toernooi voor heren floret. 142 deelnemers in totaal en een sterk deelnemersveld. Na een uitstekende voorronde (4 winst en 1 verliespartij) volgden twee eliminatiepartijen. Bij de laatste 64 was de uit Oostenrijk afkomstige HINTERSEER het eindstation met 6-15. Een nette 37e plaats voor Dirk van de in totaal 142 deelnemers, aldus coach Matthijs Rohlfs.

“Dirk heeft het nieuwe jaar afgetrapt met een goede poule en eerste eliminatie in London. Een goede voorbereiding op de wereldbeker in Parijs van volgend weekend. We werken samen hard om een stijgende lijn in zijn prestaties te houden en hem telkens naar een hoger niveau te krijgen.”

Open d’Antony – Parijs
Eline Rentier  begon op zondag sterk tijdens de Open d’Antony in Parijs. Antony is traditioneel een van de sterkere seniorentoernooien in Frankrijk en daarmee ook meteen een goede graadmeter voor het aankomende EJK.

Met 4 winstpartijen in de poule was er een goede uitgangspositie voor het tableau van 128. Daar wachtte de Franse LETICEE die met 15-4 eenvoudig werd uitgeschakeld. De volgende tegenstander was de eveneens Franse GUYART. Zij was met 6-15 helaas te sterk. Eindresultaat: plaats 26 voor Eline. Matthijs Rohlfs:

Eline is hard aan het trainen voor haar deelname aan het EK junioren. Het is dan fijn dat er op dit sterke seniorentoernooi in Frankrijk al veel dingen goed gaan. De plaats bij de eerste 32 is prima.”

Ook Saskia van Erven nam deel aan de Open d’Antony. Een volle dag schermen eindigde na een goede poule uiteindelijk in een partij tegen de Franse THIBUS. Die partij werd verloren met 5-15. Met als resultaat een zeer verdienstelijke 25e plaats voor Saskia.

Internationales Turnier – Recklinghausen
Timon Hagen, Jeroen Jacques en Nathan Jacques kwamen in actie in Duitsland. Hoewel de officiele resultaten nog niet gepubliceerd zijn kunnen we melden dat Jeroen bij de beste 8 is geëindigd. Voor Timon Hagen was het eindresultaat een 13e plaats en Nathan eindigde op plaats 17.

27e De La Vallee Mosane – Dinant
Vader en zoon Nawar namen op zaterdag samen deel aan het Mosane toernooi in Dinant, België.
Na een matige start eindigde Suhayl op plaats 12 van het tableau 32, maar de jonge schermer revancheerde zich snel. Er volgden 5 eliminatiepartijen tegen sterke schermers uit België en Frankrijk, die allen werden gewonnen. Een welverdiende 1e plaats.
Rezk mocht het bij de veteranen gemengd opnemen tegen een deelnemersveld van 13 schermers. Ook hij eindigde uiteindelijk op een 1e plaats.

Ferrum Vetum – Gorssel
Traditiegetrouw vond op zondag 11 januari het Ferrum Vetum plaats in Deventer. Namens SCA namen Anton Oskamp, Rick van der Weide, Matthijs van der Scheer, Joop Breedvelt, Nico van Sterkenburg en Paul van den Berg deel. Het klassement:
Heren floret (algemeen + categorie 50-59)
1e – Rick van der Weide

Heren degen (categorie 60-69)
1e – Joop Breedvelt

Heren sabel (algemeen + categorie 40-49)
1e – Anton Oskamp

Felicitaties aan alle schermers met de behaalde resultaten!

Ferrum Vetum