EJK Jeruzalem ten einde

Na twee intensieve weken zijn de Europese Jeugd Kampioenschappen officieël afgelopen. Onder de dertien Nederlandse schermers waren vijf SCA’ers + Chef de Délégation Matthijs Rohlfs. Nu de tassen zijn gepakt en alle schermers en begeleiders weer thuis zijn is het tijd voor een terugblik op dit EK met een Amsterdams tintje.

Resultaten
Ervaring opdoen tijdens internationale titeltoernooien is voor schermers minstens zo belangrijk als het neerzetten van een goed resultaat in Jeruzalem. Er lagen zeker kansen: alle schermers kijken terug op een sterk verloop van dit seizoen en dito wedstrijdresultaten. Matthijs Rohlfs (naast chef ook coach ter plaatse) is tevreden en kritisch tegelijk: ‘we moeten hard trainen, doorzetten en ‘volwassen’ sporters worden.’ Een terugblik per categorie:

Cadetten Heren Floret
Hier kwam Edo Zoons in actie samen met de jongens van HollandSchermen. De poule verliep niet zoals gehoopt. De kansen waren er, maar werden niet altijd afgerond met een succesvol treffer. Met een uiteindelijke 65e plaats heeft Edo bewezen het hoge niveau aan te kunnen; hij is een echte vechter op de loper.

Cadetten Dames Floret
Voor Thyrza Zoons was dit inmiddels het tweede EJK waaraan werd deelgenomen. Een sterke eerste partij in de poule eindigde niet in de eerste winstpartij. Een mentale tegenvaller die vaak ook bepalend is voor het verdere wedstrijdverloop. Met één nette winstpartij heeft Thyrza laten zien mee te kunnen met Europese toppers wanneer ze dat niveau weet vast te houden gedurende de wedstrijd. Een 51e plaats was het resultaat.  Zus Myrthe Zoons schermde zich als eerste-jaars cadet door de poule heen en schermde zo haar eerste eliminatie op een EK. De franse tegenstander Millepied was helaas een maatje te groot (Millepied eindigde uiteindelijk bij de beste 8). Met twee winstpartijen in de poule en een 41e plaats een knappe prestatie van deze jonge schermster!

Junioren Heren Floret
Ward Kloots en Patrick Post verdedigden de Nederlandse eer tijdens het individuele toernooi.
Ward heeft zijn tegenstanders flink laten werken en wist de poule met één winstpartij af te sluiten. Helaas niet voldoende voor een plek op het tableau: een 63e notering. Patrick wist in een ‘poule of hell’ toch op één partij de winst te pakken. Daarmee zat er geen plek in op het tableau: Patrick eindigde op een 59e plaats. Voor beiden een leerzame ervaring voor volgende titeltoernooien.

Een speciale vermelding voor Matthijs Rohlfs die als begeleider van de Nederlandse delegatie niet alleen ter plekke voor de schermers veel heeft betekend, maar ook voor het Nederlandse schermen: met dagelijkse analyses van de wedstrijden en schermers die de moeite waard zijn om te lezen! Dat kan via: http://internationaalschermen.nl/category/nieuws/

Welkom thuis SCA’ers!

Delegatie