EJK Maribor in volle gang

Het EK voor cadetten en junioren is nog in volle gang. Alle hoogtepunten van de laatste dagen in één overzicht:

Vrijdag mochten de heren Edo, Erik en Daniël (pakte plaats 7 op het individuele toernooi) samen met landgenoot Job De Ruiter (die hier brons pakte – de eerste medaille voor Nederland op een internationaal jeugdtiteltoernooi in 14 jaar) aantreden bij het equipe. Nog vol van de adrenaline van de goede resultaten begonnen de jongens met veel zelfvertrouwen tegen Israël. De Israëliërs bleken echter goed in vorm en niet van plan de partij zomaar weg te geven: met 38-45 verloor het Nederlandse equipe hier.
De herkansing volgde in het schermen om plaats 9-16. Volledig herpakt werd hier eerst Denemarken verslagen (45-39) en daarna Turkije (45-23) en tot slot wachtte Duitsland: 45-39. Het Nederlandse floretequipe is daarmee geëindigd op een prima 9e plaats. Tegen de cadetten en coach Daniel Nivard zeggen we: welkom thuis en geniet van de topprestatie die jullie hebben neergezet!

Dit weekend was Maribor het domein van de junioren. Zondag kwamen de heren in actie op het individuele toernooi. SCA’s Patrick Post won in zijn poule 2 partijen en had daarmee een goede uitgangspositie voor het tableau van 64. Tegenstander was de sterke Auclin (FRA). De partij werd verloren met 6-15 maar Patrick heeft zowel gedurende het seizoen als in het toernooi goede ontwikkeling laten zien. Eindresultaat: plaats 60. De resultaten van de overige Nederlandse deelnemers zijn hier te vinden:
http://mariborfencing.org/index.php/event/results-ejcc

Vandaag begint Eline om 12.00 bij de dames junioren floret. Eline start in poule 4 – loper 16 en in totaal zijn er 61 deelnemers. Succes Eline!

Eline Rentier