EJK Novi Sad succesvol verlopen voor SCA

Welkom thuis! Het was een lang verblijf in Novi Sad voor Eline Rentier, Daniël Giacon, Myrthe Zoons en Edo Zoons. Het viertal maakte onderdeel uit van de delegatie die Nederland vertegenwoordigde op de Europese Jeugdkampioenschappen. Via sociale media konden jullie allemaal de dagelijkse verrichtingen van de schermers volgen en nu is het hoog tijd voor een overzicht van de resultaten van onze toppers.

Daniël Giacon
Voor Daniël mag de deelname aan het EJK gerust een succes worden genoemd. De 15-jarige schermer maakte indruk op het individuele toernooi, door in zijn eigen leeftijdscategorie bij de cadetten een 5e plaats te behalen. Een zeer knappe prestatie waar we als club ook bijzonder trots op zijn! Ook bij de junioren werd er goed geschermd door Daniël, die zich naar een mooie 28e plaats schermde tegen de oudere tegenstanders. Alsof het nog niet genoeg was werd er ook nog tweemaal deelgenomen aan het teamevent in twee categorieën. Het NL floret herenteam (bestaande uit Daniël Giacon, Edo Zoons, Olivier Split en Quincy Dualeh) schermde goed bij de cadetten en eindigde als 10e van de 23 landen. Bij de junioren was de tegenstand zwaar en wist het team bestaande uit Edo Zoons, Daniël Giacon, Job de Ruiter en Olivier de Jong desondanks een nette 12e plaats te behalen van de 18 deelnemende landen.

Daniel giacon

Edo Zoons
Ook Edo deed goede zaken in Novi Sad. De 16-jarige cadet werd na een lange dag schermen 47e op het individuele toernooi bij de cadetten en wist zich bij de junioren knap naar de top 32 te schermen. In equipeverband wist Edo zich prima staande te houden en samen met de rest van het Nederlandse floretteam een prima prestatie neer te zetten. De heren hebben laten zien dat ons land ook sterk is in het equipe-schermen!

edo zoons
Eline Rentier
Eline Rentier schermde in Novi Sad één van haar laatste toernooien als junior en kwam bij de dames junioren in actie. Na een wisselvallige voorronde met 2 winst- en 3 verliespartijen volgde een zware eliminatiepartij tegen de Hongaarse Mesteri die jammer genoeg met 7-15 verloren werd. Eindresultaat voor Eline is een 42e plaats en de nodige wedstrijdervaring die zeker zal worden ingezet tijdens het JWK in Bourges, Frankrijk!

Eline Rentier

Myrthe Zoons
En dan was er nog een Zoons die ons land mocht vertegenwoordigen dit EJK. Myrthe Zoons nam, ondanks een moeizame voorbereiding, op liefst twee wapens deel in Novi Sad. Op het wapen floret had Myrthe bij de cadetten individueel na een prima poule en vrijstelling bij T128 moeite met de Duitse Ebert (4-15). Eindresultaat hier is een 53e plaats voor Myrthe.

 

Bij de dames degen cadetten vormde het individuele toernooi de aftrap. Na een voorronde met twee winst- en drie verliespartijen werd de eerste eliminatie bij T128 gewonnen met 15-13. Bij T64 moest Myrthe het opnemen tegen de als 1e geplaatste Beatrice Cagnin die te sterk bleek: de partij werd verloren met 4-14.

In het equipe dames degen cadetten had het team een ongelukkige start met tegenstander Slovenië. Myrthe, die klaar stond voor de partij tegen Frankrijk – en daarna hopelijk ook Duitsland – zag het team met 43-44 verliezen van Slovenië en daarmee kwam er voor de dames helaas een vroegtijdig einde aan het toernooi.myrthe zoons

De volledige uitslagen van de Nederlandse deelnemers zijn beschikbaar via KNAS: https://www.knas.nl/node/2812

SCA feliciteert alle schermers en coaches met de resultaten en we kijken nu al uit naar de prestaties van onze toppers op het JWK in Bourges, Frankrijk!