EK onder 23 Vincenza

Van 22 tot en met 27 april werden de Europese Kampioenschappen onder 23 gehouden in Vincenza, Italië. Dit EK kenmerkt zich als een klein maar loodzwaar toernooi omdat alleen de traditioneel sterke schermlanden een volledig team afvaardigen. SchermCentrum Amsterdam was met vier schermers en een coach aanwezig om zich te meten en ervaring op te doen. Voor bondscoach Andrea Borella, voormalig Italiaans Olympisch Kampioen en nu in Nederlandse dienst, was het bijna een thuiswedstrijd. De SCA schermers konden tussen de wedstrijden door een trainingskamp houden bij de succesvolle club van Borella in Padova.
Over Eline Rentier haar mooie 14de plaats is al geschreven.

Later in de week was het de beurt van de heren Dirk Jan van Egmond (43e), Max Janssen (48e) en Patrick Post (49e). Het deelnemersveld bij de heren was klein maar zeer sterk. De schermers lieten goed spel zien, maar kwamen helaas de voorronde niet door. Dirk Jan wist twee partijen te winnen, maar had nog één punt extra nodig om zich te plaatsen voor het tableau. Max zat in de ‘poule des doods’, won één partij en verloor er maar liefst drie met 4-5.

In het teamtoernooi lukten het de heren helaas niet te winnen van het als 5e geplaatste Rusland er werd in een desondanks knappe ontmoeting met 35-45 verloren. Dezelfde uitslag werd vervolgens tegen Hongarije neergezet, wat resulteerde in een 11e plaats voor Nederland.

Coach Matthijs Rohlfs over de heren:

“Bij vlagen laten onze schermers zien dat ze mee kunnen met het niveau van de tegenstanders. Op technisch en fysiek gebied zijn we gelijkwaardig. Zo heeft Dirk Jan in het team tegen Rusland zijn laatste partij met 13-5 gewonnen. De volgende stap is nu om meer ervaring op te doen door vaker het hoogste niveau op te zoeken.“

Daarmee is het EK U23 ten einde. Alle schermers kunnen terugkijken op een leerzaam toernooi en er is belangrijke internationale wedstrijdervaring opgedaan.

11201020_870258376353825_639180115358804609_o