Erepodium kleurt SCA-rood op Sista-US 2014

Een recordaantal van 50 deelnemers, 15 medailles en goede schermprestaties. SCA blikt terug op een succesvol SISTA US toernooi 2014.

Het toernooi is traditioneel verspreid over twee dagen. Zaterdag 25 januari mochten de jongste categorieën hun schermkunsten laten zien. En met resultaat: goud voor Suhayl Nawar (floret jongens kuikens) en Axel Zoons (floret jongens pupillen). Tezamen met een tweetal zilveren medailles en zes keer brons  mogen we trots zijn op een goede vangst. Speciale vermelding voor het behalen van de kwartfinales bij de kuikens is voor Wybren Leidelmeijer en Anilo Keppy, die er voor zorgden dat al ons deelnemers in deze categorie de top 8 haalden. Bij de benjamins liet Nicky Jans zien goed vooruit te gaan met eveneens een plek in de kwartfinales. Bij de degen pupillen behaalde Maxym Ihelnyk een keurige bronzen medaille.

Coach Matthijs Rohlfs: “Ik heb veel mooie partijen gezien bij de jeugd. Het is goed om te zien dat onze schermers zich aan het ontwikkelen zijn. Dat zie je in de resultaten en ook in hoe ze zich gedragen op het toernooi. Ze zijn aandachtig bezig met hun eigen prestatie, maar moedigen ook clubgenoten en vrienden aan.”

Alle deelnemers en ouders mogen trots zijn op hun wedstrijdresultaat en support. Voor sommigen was het hun eerste toernooi  en debuut van een schermcarrière.  Een goed begin van het weekend en mooie opmaat naar de zondag, waar de senioren aan de bak mochten!

Zondag 26 januari was het Science Park het domein van de senioren degen en floret uit binnen- en buitenland. Het niveau lag hoog en er is fel gestreden om een plek in de finale. Het podium kleurde geheel SCA rood bij de heren floret (1. Dirk Jan van Egmond, 2. Max Janssen, 3. Matthijs Rohlfs & Patrick Post) en gedeeltelijk bij dames floret (1. Saskia van Erven Garcia, 3. Sara Murawski).

Dirk Jan bleek in bloedvorm te zijn: met 5 winstpartijen in de poule plaatse hij zich als eerste op het tableau van 32. Na achtereenvolgens af te rekenen met Frans Posthuma (15-0), Alexander Geenen (15-3) en mede-SCA’er Patrick Post (15-7) werd een spannende finale geschermd tegen clubgenoot Max Janssen. Uiteindelijk trok Dirk Jan aan het langste eind en sloot de partij af met 15-11.

Laatstejaars pupil Daniël Giacon zocht na het zilver bij de cadetten de uitdaging nóg hogerop en met succes. Het lukte de ervaren senioren wedstrijdschermers pas om Daniël in de kwartfinale tot stilstand te brengen. Na een goede partij tegen trainer Matthijs Rohlfs eindigde het toernooi voor hem op een zeer verdienstelijke 6e plaats.

Op degen behaalden zowel Rezk Aly Nawar en Anne Bavelaar goede resultaten. Voor de ervaren Rezk was een plaats in de kwartfinale een mooie comeback op zijn eerste toernooi in 22 jaar. Voor vijfkampster Anne was de 10e plaats en nipt verlies met 14-15 de bevestiging dat ze door haar grote inzet goede vooruitgang maakt.

We bedanken de organisatie, vrijwilligers, coaches, ouders en uiteraard alle scheidsrechters die samen gezorgd hebben voor een goed verlopen toernooi. Zoals altijd zijn de volledige wedstrijduitslagen te vinden op: https://www.nahouw.net/tournament/5295/Sista_Cup_2014.html