Erik Albert beste Nederlander ECC Mödling  

Het jaarlijkse ECC toernooi in Mödling is voor de Nederlandse cadetten alweer het vierde kwalificatietoernooi van dit seizoen. 239 schermers deden mee bij de heren- en 182 schermers bij de dames, verspreid over 2 dagen.

We beginnen met de heren cadetten op zaterdag. SCA werd vertegenwoordigd door Erik Albert, Daniël Giacon en Edo Zoons.

Erik begon zijn toernooi vanaf het eerste begin met veel vechtlust. Hij wint in de poule 3 van de 5 partijen en staat 94e op het tableau. Eerst wordt er eenvoudig afgerekend met de Kroaat Brkljacic: 15-4. Ook de volgende eliminatie wordt overtuigend gewonnen met 15-7.

Op het tableau van 64 begint zijn tegenstander Iakushev uit Rusland sterk, maar Erik zet met gedisciplineerd schermen de achterstand om in een steeds verder groeiende voorsprong. Met 15-8 is het duidelijk dat Erik terecht de beste 32 bereikt. Hier staat de Franse Hecher op de loper. Een sterke tegenstander en de eerste schermer die Erik echt aan het wankelen brengt. Ondanks een achterstand geeft hij niet op en knokt zich terug in de partij. “Als het niet netjes kan dan maar hard”, zal hij gedacht hebben. Deze versnelling werkt en de achterstand wordt bijna weggewerkt. Maar Hecher werd niet voor niets derde op dit grote toernooi: de eindstand is 8-15 in het voordeel van de Fransman.

Met een 30e plaats eindigt Erik als de beste Nederland in Mödling. Een knappe prestatie. Coach Matthijs Rohlfs: ‘Erik is gedurende het hele toernooi goed coachbaar en weet zijn schermen met discipline en vechtlust gedurende de partijen te verbeteren. Met een 30e plaats mag hij meer dan tevreden terugkeren uit Oostenrijk.’

Daniel en Edo schermden beiden een goede poule en winnen alle partijen. Vervolgens wint Daniël na vrijstelling de tweede eliminatie van landgenoot Julian Fens met 15-11. Dan wacht de Slovaak Porsok en weet Daniël de partij niet naar zich toe te trekken. Eindstand 5-15 in het voordeel van de Slovaak, maar ondanks een moeizame partij een knappe 34e plaats voor deze eerstejaars cadet.

Edo mag het, na eerst te zijn vrijgesteld vanwege zijn 15e plaats na de voorronde, opnemen tegen de Rus Ramazanov bij de beste 128. Deze partij wordt jammer genoeg verloren met 10-15. Uiteindelijk eindigt Edo als 65e.


09-11: dames cadetten

Op zondag bij dames 182 schermsters, waaronder Myrthe Zoons. Myrthe heeft een sterke poule maar weet goed haar kansen te pakken tegen de zwakkere tegenstanders. Met twee overwinningen plaatst zij zich net voor het tableau van 256. Helaas werd de eliminatie-partij tegen de Hongaarse Nagy verloren met 5-15. 

 

Moedling