Fantastische resultaten voor SCA in Parijs en Warschau

Terwijl onze coaches en scheidsrechter nog aan het bijkomen zijn is het tijd voor ons om de balans op te maken na een fantastisch weekend voor SCA. Goud voor Daniël Giacon in Warschau en brons voor Aliya Dhuique-Hein in Parijs! Gefeliciteerd!

Op het ECC toernooi in Warschau was er goud voor Daniël Giacon op het individuele toernooi. Onze 15-jarige topper liet in Polen 85 schermers achter zich, schermde twee foutloze voorrondes en wist een spannende finalepartij in zijn voordeel te beslissen. Een absolute topprestatie van schermer én coach Daniël Nivard en daar zijn we als club buitengewoon trots op! Eervolle vermelding voor Edo Zoons die zich hier bij de T16 wist te plaatsen in de ranking. Om de vreugde nog groter te maken werd op zondag ook nog even zilver gepakt tijdens het equipetoernooi. Het team bestaande uit Daniël, Edo en Olivier Split (SC Noord) schermde zich naar een zinderende finale tegen thuisland Polen die nipt werd verloren met 38-45. Gefeliciteerd mannen!

In Parijs waren diverse SCA’ers actief op het CEP toernooi, een van de grootste toernooien voor jeugdschermers uit de hele wereld. Alle jongens en meiden hebben hard gestreden, waarbij Axel Zoons en Myrthe Zoons zich wisten te plaatsen voor het hoofdtoernooi op zondag. Daar was de hoofdrol voor Aliya. Van de ruim 185 deelnemers haalde zij na drie poulerondes en vele eliminaties brons op dit zware toernooi! Een absolute topprestatie en we zijn benieuwd naar wat we in de toekomst nog meer van dit jonge schermtalent mogen verwachten. Congratulations Aliya en coach Matthijs Rohlfs!

image

Tot slot kwam ook onze Engelandganger Dirk Jan van Egmond in actie op de Löwe von Bonn wereldbeker afgelopen vrijdag. In de poule ging het stroef en voor hem was het eindresultaat een 188e plaats van de 218 deelnemers. Saskia van Erven Garcia, tegenwoordig woonachtig in Frankrijk maar nog steeds geliefd lid van SCA, kwam op de wereldbeker in Algiers de poule door maar wist zich niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Haar route naar Rio 2016 blijft spannend. We zijn blij ook op dit allerhoogste niveau schermers actief te hebben.

Volledige resultaten zijn beschikbaar via de volgende links:

http://bit.ly/1PrVqBK (Warschau)

http://bit.ly/1KzG7KA (Parijs)

http://bit.ly/20PO7LC (Bonn)

We bedanken voor nu trainer Daniël Nivard en scheidsrechter Timon Hagen! Op naar nog meer moois!