Gaetano Milan wint Hodey-Cup in Duitsland

Op 5 en 6 oktober werd de Hodey-Cup georganiseerd in Moers, Duitsland. Traditiegetrouw gaat een groep SCA-ers, en Nederlanders van andere verenigingen, naar dit toernooi. Voor velen is de Hodey-Cup het eerste internationale toernooi van het seizoen. Er was succes voor Gaetano Milan, die het toernooi overtuigend won bij de benjamins. Gefeliciteerd! Ook Edo Zoons, lid van SCA maar schermend onder de vlag van ArgOss, won goud. Hij versloeg bij de cadetten alle concurrentie, die voornamelijk bestond uit de overige sterke Nederlandse cadetten.

Bij de benjamins werd de finale gespeeld tussen Gaetano en landgenoot Baris Benli van HollandSchermen. Beide jongens hadden de hele dag al de vloer aangeveegd met de Duitse tegenstanders. Zo werden een aantal partijen gewonnen met 10-0. In de finale was Gaetano duidelijk de sterkere schermer en hij won met 10-3.

Bij de cadetten schermden de meeste Nederlanders een goed toernooi, wat ook bleek uit de top 8 waarin 6 Nederlanders stonden. Edo versloeg in de finale Olivier de Jong van HollandSchermen. Erik Albert werd 6e en Daniël Giacon 10e. De sfeer was goed en de schermers hielpen elkaar. Er werd aangemoedigd en gecoached. Een mooie ontwikkeling voor het Nederlandse schermen!

We bedanken Matthijs Rohlfs voor het coachen.