Geslaagd SISTA-weekend voor SCA

Afgelopen weekend vond in Amsterdam alweer de 30e editie van het SISTA USC Fencing Tournament plaats. Met meer dan 50 schermers verspreid over twee dagen was SCA goed vertegenwoordigd in de sporthal op het Science Park. En ook sportief succes was er in overvloed.

Zaterdag 30 januari
Op zaterdag vormden de benjamins en pupillen de aftrap met eerst een poule en daarna eliminaties. Namens SCA deden veel kinderen voor het eerst mee. Zij kwamen erachter dat het soms spannend, soms moeilijk, maar vooral ook heel erg leuk is om je eerste wedstrijd te schermen. De cadetten begonnen wat later, samen met de kuikens. Er waren veel mooie partijen: zo won Sinan op zijn eerste toernooi een partij in de poule met 4-0! Pjotr wist een eliminatie met 10-9 te winnen. Ook op degen deden we als club goed mee: Gabriel schermde met een nieuwe degen een fantastische kwartfinale die helaas met 15-13 verloren ging. Hassan Nawar die pas in september vorig jaar met schermen begonnen is, haalde een mooie 3de plek bij de cadetten degen. We zijn als club erg blij dat de invloed  van Gabor nu al zichtbaar wordt in de resultaten. Ook hebben de kuikens van SCA het erg goed gedaan en wisten zij 3 medailles binnen te slepen! Aliya en Katelijne wonnen goud bij de dames en wisten zichzelf ook in het deelnemersveld bij de heren prima staande te houden!

Uitslagen:

Kuikens floret jongens:

2 KOWALCZYK Sil

3 CONEN Pjotr

3 ZWESERIJN Daniel

9 NOOIJ Jasper

Benjamins floret jongens:

3 WIGGERS Tieme

5 VERMAAS Milo

7 DE GOEDE Kick

9 FITZGERALD Sam

11 PRILLEVITZ Caspar

13 AMCAOGLU Sinan

14 VAN BEUNINGEN Coen

Benjamins floret meisjes:

7 PETERS Carlotta

9 CONEN Rosa Mirthe

10 VAN ZANTEN Mette

Pupillen floret jongens:

3 NAWAR Suhayl

7 KOWALCZYK Flynn

23 VOOGD Aaron

Pupillen floret meisjes:

3 FELTKAMP Mare

3 JANS-KÖHNEKE Maria

10 AUBERT Flore

Pupillen degen jongens:

8 VORK Gabriel

Pupillen degen meisjes:

6 BRUINS Magali

Cadetten floret Mixed:

3 JANS-KÖHNEKE Teun

3 ZOONS Axel

6 DHUIQUE-HEIN Aliya ( 1ste bij de dames )

10 JACQUES Nathan

Cadetten degen Mixed:

3 NAWAR Hassan

7 IHELNYK Maxym

8 KROESE Katelijn ( 1ste bij de dames )

10 MAGYARI Balint

SISTA_3

Zondag 31 januari
Op zondag treden de senioren in alle vroegte aan in Amsterdam. Bij de heren floret weet Daniël Giacon zijn oudere tegenstanders te verrassen op de loper. Hij eindigt als 2e in de ranking na een voorronde zonder verliespartijen en wint achtereenvolgens drie eliminatiepartijen met 15-0, 15-4 en 15-10. In de halve finale weet ook Mats Stijlaart Daniël niet te stoppen: het wordt 15-6 voor Giacon. In de finale staat Daniël tegenover de ervaren wedstrijdschermer Florens Pfann. Nadat de partij eerst gelijk opgaat weet Daniël zijn voorsprong verder uit te bouwen en geeft deze niet meer uit handen. Voor hem is er na een lange dag schermen goud op SISTA!

Bij de dames floret nemen namens SCA zowel Eline Rentier als Aliya Dhuique-Hein deel. Eline schermt een goede poule en wint na vrijstelling haar eerste eliminatiepartij met overmacht: 15-1. Daarna volgt een partij tegen clubgenoot Aliya. Hier blijkt Eline nog een maatje te groot voor de jonge Aliya: met 15-9 wint zij hier de partij. In de finale mag Eline het opnemen tegen Milja Mondt van HollandSchermen. Ondanks goed schermen weet Eline de partij niet naar haar hand te zetten: er wordt verloren met 15-9 en dus is het eindresultaat een tweede plaats en zilver voor Eline! Clubgenoot Aliya weet zich ook bij de oudere senioren dames prima staande te houden en eindigt na een dag goed schermen als 3e op het podium!

Op het wapen degen mochten Edward Rocca, Lennaert Zwart en Floris van Seumeren de Amsterdamse eer verdedigen. Het beste resultaat was er voor Edward die hier als 20e eindigde. Lennaert Zwart schermde een goede voorronde maar wist dit niet te herhalen op het tableau: hij eindigt als 37e. Floris van Seumeren eindigt bij de sterke senioren als 44e.

We feliciteren alle schermers met de behaalde resultaten en bedanken ook de coaches en scheidsrechters die zich dit weekend weer van hun beste kant hebben laten zien. Dank voor de inzet!

Volledige uitslagen:

Floret Heren (33 deelnemers):
1: Daniël Giacon
8: Daniel Nivard
9: Valentijn Huybens
10: Timon Hagen
11: David Passenier
16: Teun-Jans Köhneke
20: Hidde Koerts
21: Jorrit Bakker
24: Rick van der Weide
25: Boris Wolfson
26: Irving van Heuven
33: Arjo Stork

Floret Dames (9 deelnemers):
2: Eline Rentier
3: Aliya Dhuique-Hein

Degen heren (56 deelnemers):
20: Edward Rocca
37: Lennaert Zwart
44: Floris van Seumeren