Geslaagde Clubkampioenschappen voor SCA

Het was weer ouderwets spannend de afgelopen dagen tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van SchermCentrum Amsterdam.

De aftrap was voor het wapen sabel. Hier stonden veel florettisten op de loper en zij wisten het de sabreurs knap lastig te maken. Na een lange avond schermen was het goud voor Matthijs Rohlfs. Daniël Nivard pakt het zilver en gedeeld derde worden Daniël Giacon en Peter Sorber. Gefeliciteerd mannen!

sabel

Afgelopen dinsdag volgden de clubkampioenschappen voor degen. De degenschermers van SCA hebben de afgelopen maanden een enorme sprong voorwaarts gemaakt onder leiding van trainer Gabor Salamon. Er wordt goed geschermd maar de finale gaat tussen twee floretschermers: Matthijs Rohlfs en Daniël Giacon. Ook hier weet Matthijs de winst naar zich toe trekken – het podium is als volgt: goud voor Matthijs Rohlfs, zilver voor Daniël Giacon en brons voor Bert de Groot en Eline Rentier, die ontbreekt op de foto maar als enige dame hier ook een medaille weet te winnen.

degen

Bij de degen jeugdclubkampioenschappen is er goud voor Katelijn Kroese. zilver voor Suhayl Nawar en pakken Fynn Kowalczyk en Gabriël Vork het brons. Gefeliciteerd!

degen jeugd

Dan tot slot floret. Bij de jongste jeugd wordt Sil eerste, Poitre tweede en delen Sanaa en Meike het brons. En natuurlijk wordt er ook een mooie groepsfoto gemaakt!

jongste jeugdgroepsfoto jongste jeugd

Bij de jeugd schermen Suhayl Nawar en Maria-Jans Köhneke de finale. Hier wint Suhayl met duidelijke cijfers: 15-2. Gedeeld 3e plaats is voor Fynn Kowalczyk en Mare Feltkamp. Bij de senioren ging het hard tegen hard in een titanenstrijd van Max Janssen tegen Dirk Jan van Egmond. Dirk, onze Londenaar die speciaal voor het clubkampioenschap (en NK equipe;) naar Amsterdam is gekomen weet de finale te winnen met 15-10 en daarmee de ‘mooiste titel van het jaar’ op zijn naam te zetten. Max wordt tweede en het brons is voor Daniël Giacon en Matthijs Rohlfs. Matthijs pakt ook de titel van allround clubkampioen op alle drie de wapens. Gefeliciteerd!

floret

De volledige uitslagen zijn beschikbaar via: http://bit.ly/scaclub

We bedanken Timon Hagen voor het adequaat in goede banen leiden van de wedstrijden en feliciteren alle schermers met de resultaten!
Meer foto’s en video’s zijn beschikbaar via onze Facebook-pagina: www.facebook.com/SchermCentrumAmsterdam/