Goede prestaties junioren in Barcelona

Op 2 februari hebben SCA junioren Patrick Post en Dirk Jan van Egmond een goed resultaat neergezet op de junioren wereldbeker in Terrassa (Barcelona). Patrick eindigde als 17e en Dirk Jan als 24e. Een mooie stap voorwaarts die vanwege het harde trainen zeer verdiend is!

Aan het toernooi deden 70 schermers mee, waaronder een groot aantal wereldtoppers. Onze SCA-ers gingen flitsend van start. Dirk Jan won vier van de zes partijen in de voorronde. Patrick won er zelfs vijf, waaronder van de Italiaanse nummer vijf van de wereldranglijst, Guerra, met 5-4. De goede voorronde gaf een prima uitgangspositie op het tableau van 64. Patrick versloeg de Spanjaard Delbergue overtuigend met 15-5. Dirk Jan was met 15-10 te sterk voor de Roemeen Manucu. Het was voor beiden de eerste keer dat een eliminatie op een wereldbeker gewonnen werd, en daarom een hoopvolle doorbraak.

De tegenstanders bij de 32 waren nog te sterk. Dirk Jan had weinig in te brengen tegen Guerra, en Patrick kon geen tijdig antwoord vinden op het schermen van de Zweed Martin. Dat komt echter nog wel! Voorlopig zijn we tevreden met de vier wereldranglijstpunten ieder.

Gefeliciteerd met het prima resultaat. Op naar de volgende wedstrijd!