Goede prestaties SCA schermers op WK Budapest

Op de wereldkampioenschappen in Budapest hebben onze floretschermers het prima gedaan. Daniël Giacon en Saskia van Erven Garcia haalden de top 32, Eline Rentier de top 64 en Dirk Jan van Egmond werd 76e.

In de voorronde voor de dames op dinsdag schermde Eline een foutloze poule en plaatste zich met vijf gewonnen partijen rechtstreeks voor het hoofdtoernooi op vrijdag. Ze was als 20e geplaatst op het tableau van 64. Saskia, schermend voor haar moederland Colombia, won vier van haar vijf partijen en plaatste zich met een 15-3 eliminatie eveneens voor het hoofdtoernooi. Helaas betekende dit dat de dames elkaar op het tableau van 64 tegenkwamen. In een spannende partij ging de overwinning met 15-10 naar Saskia waardoor Eline als 36e eindigde. Saskia verloor in de ronde van 32 van de Italiaanse Palumbo en strandde op de 30e plaats.

Bij de heren op woensdag won Daniël vijf van de zes partijen, en verloor er één met 4-5. Dit was genoeg voor directe kwalificatie voor het hoofdtoernooi op zaterdag. Dirk Jan won vier van de zes partijen en moest elimineren voor het hoofdtoernooi. De eerste ontmoeting won hij met 15-11 tegen de Colombiaanse Clairet Roa maar de beslissende partij tegen de Rus Arslanov ging helaas verloren. Dirk Jan eindigde als 76e.

Daniël schermde zaterdag het tableau van 64. Tegen de Brit Ben Peggs wist hij al vroeg een voorsprong op te bouwen die hij niet meer uit handen gaf. Daniël won de partij met 15-8 en plaatste zich bij de beste 32. Hier ontmoette hij een tegenstander van formaat: de Italiaanse Olympisch Kampioen Daniele Garozzo. De partij ging tot 6-6 gelijk op, maar de ervaring van de kampioen bleek nog te groot en met 6-15 was het helaas het eindpunt voor Daniël. Hij eindigde als 27e.

Hele mooie prestaties waar we trots op mogen zijn! Bravo!