Goede resultaten SCA dames in Duitsland

Afgelopen weekend stonden twee grote Duitse toernooien op het programma: het Internationale Juniorentoernooi U20 in Jena en de Internationale Windmühlenmessercup in Solingen. Namens SCA namen Eline Rentier (Jena) en Myrthe Zoons (Solingen) deel.

Eline Rentier
We beginnen met Jena. Eline behaalt een fantastische 8e plaats in een deelnemersveld van 99 dames. Na een goed begin van de poule (5 winst- en slechts 1 verliespartijen) plaatst ze zich als 14e op het tableau en is daarmee ook vrijgesteld voor het tableau van 128. Daarna volgt een partij tegen de Duitse Marie-Louise Frey. Eline heeft geen moeite met Frey en schermt de partij uit met 15-5. Ook op het tableau van 32 is er weinig spanning: Eline wint met 15-6 van Karoline Schmitz.

Op het tableau van 16 kwam Eline oude bekende Leandra Behr tegen. Dit was niet de eerste keer dat de dames tegenover elkaar op de loper stonden en Behr doet haar naam eer aan door vooral op kracht te schermen. Dit keer betaalden de ervaring van eerdere ontmoetingen én maanden van intensief trainen zich uit: Eline wint met 15-13 en plaatst zich zo bij de beste 8.

De kwartfinale was een feit en op het programma stond een spannende partij tegen Rahel Bartholomé. Eline begon de partij met grote achterstand (7-1). Na het wisselen van wapen begon de partij wel te lopen en werd een comeback ingezet. De stand ging naar 13-8, 14-10 en uiteindelijk een spannende 14-14. Helaas miste Eline de laatste actie en daarmee werd met 15-14 de partij verloren, waardoor een podiumplek net niet werd bereikt. Eline eindigt op een mooie plaats 8.

Eline heeft laten zien dat ze ook in internationaal verband op dit niveau uitstekend kan meekomen en was dit weekend een geduchte concurrent voor de Duitse wedstrijdtop.

Eline

Myrthe Zoons
Myrthe Zoons had dit weekend een niet onverdienstelijk uitstapje naar het wapen degen, op het U17 kwalificatietoernooi in Solingen. In een deelnemersveld van maar liefst 181 schermers werd zij knap 45e !

De poule begon goed voor Myrthe met 4 winst- en 2 verliespartijen. Hierna volgden 2 tussenrondes waarbij de schermers moeten zien te overleven om een plaats op het tableau van 64 te bemachtigen. Myrthe wist beide rondes goed door te komen (ronde 1: 3 winst/3 verliespartijen – ronde 2: 4 winst/2 verliespartijen) en plaatste zich zodoende voor het tableau van 64. Hier trof ze haar oud-clubgenote Anne Claire Kooiman. De dames kennen elkaars schermstijl goed en beiden schermden afwachtend in de eerste ronde. Gedurende de partij kwam Myrthe op achterstand en wist dit helaas niet meer in te lopen. Eindstand: 15-8 en een 45e plaats.

Myrthe heeft dit weekend laten zien ook op degen goede resultaten te kunnen halen en mag meer dan trots zijn op de resultaten in Solingen. We kijken dan ook uit naar meer!

– SchermCentrum Amsterdam