Gouden start nieuwe seizoen voor SCA

Het seizoen 2015/2016 is goed begonnen voor de dames en heren van SchermCentrum Amsterdam. Afgelopen weekend kwamen 11 schermers (inclusief 2 scheidsrechters) in actie op de Hodey-Cup in Moers.

Zaterdag 12 september
Het startschot klonk vroeg voor de cadetten heren. Namens SCA begon een delegatie bestaande uit Edo Zoons, Daniël Giacon, Teun Jans-Köhneke, Axel Zoons, Sjoerd Noordhoek en Wouter Prommel aan het toernooi.

Zowel Edo als Daniël schermden een nagenoeg foutloos toernooi; beide heren wisten in hun poule alle partijen te winnen en stonden als resp. tweede en vijfde geplaatst op het tableau van 64. Na een vrijstelling voor beiden werden de komende eliminaties overtuigend gewonnen tegen Duitse tegenstanders (Edo 15-1, 15-9, 15-5; Daniël 15-3, 15-1, 15-10). Het kon haast niet anders of een Amsterdamse finale was een feit. Nadat ook de halve finales weinig problemen opleverden (Edo 15-9, Daniël 15-7) mochten de heren onderling hun krachten meten. Edo was vandaag de sterkere schermer en haalde met een spannende 15-13 de eindoverwinning. Gefeliciteerd!

Ook Teun en Axel hadden een goede dag: beide heren wisten zich knap bij de beste 16 te plaatsen en dat was helaas het eindstation. Sjoerd en Wouter behaalden het tableau van 32.

Verder hadden we zaterdag ook nog een benjamin en junior in actie. Eline Rentier maakte de verwachtingen meer dan waar door een uitstekende poule te schermen met enkel overwinningen. Hierna werd afgerekend met diverse Duitse tegenstanders (15-8, 15-4, 15-12, 15-6) en won ze uiteindelijk van publieksfavoriet Pia Ueltgesforth met 15-10.

De luxe van een late start kwam als geroepen voor Suhayl Nawar die na twee zware dagen brugklaskamp ook nog even Moers besloot mee te pakken. We zijn blij dat hij dit heeft gedaan: Suhayl won alle partijen in de voorronde en zette de stijgende lijn door in het tableau. Met als afsluiter een finale die met overmacht gewonnen werd: 10-1.

Eindstand dag 1: 3 keer goud en 1 keer zilver.

Zondag 12 september
Omdat voor sommigen één dag schermen niet voldoende is, namen Edo en Daniël zondag opnieuw deel in Moers, samen met Aliya Dhuique-HeinMyrthe Zoons en Fynn Kowalczyck. 

Bij de dames cadetten was  het eindresultaat een mooi rood podium met goud voor Aliya en brons voor Myrthe. Beide dames hadden een goede dag en wisten respectievelijk zes en vijf overwinningen te pakken in de voorrondes. Daarna won Myrthe gecontroleerd haar eliminaties met 15-1, 15-6 en 15-4 totdat de halve finale met 9-12 werd verloren. Aliya won haar partijen met 15-6, 15-10, 15-8 en 15-6 en schermde een absolute thriller van een finale tegen de Duitse Charlotte Bongard. Met een stand van 11-11 en nog zeven seconden te gaan wist Aliya haar tegenstander over de achterlijn te dwingen voor het winnende punt!

Daniël en Edo namen een categorie hoger deel en kwamen bij de junioren in actie. In een zwaar deelnemersveld van 25 schermers wist Edo de kwartfinale te bereiken. Na een goede poule en ditto eliminatie strandde hij uiteindelijk in de partij tegen trainingspartner Olivier de Jong van HollandSchermen. Daniël schermde prima en pakte bij de junioren een knappe derde plaats. In de halve finale verloor hij eveneens van Olivier de Jong.

Tot slot was de beurt aan Fynn bij de pupillen die na een goede poule (4-1) en een nette eliminatie een 9e plaats wist te behalen van de 23 deelnemers.

Met in totaal zeven podiumplaatsen en goede resultaten all-round mogen coaches en schermers tevreden zijn met de prestaties dit weekend. Dank ook aan scheidsrechters Remco Middelveld en Rick van der Weide voor het goede jureren van dit weekend. Nu weer hard trainen voor het volgende toernooi!

moers-2