Het zit er op: SCA Junioren sluiten JWK Plovdiv succesvol af

Na de cadetten zijn nu ook de junioren klaar met hun deelname aan de Jeugdwereldkampioenschappen in Plovdiv. En vooral het teamevent was ditmaal spannender dan ooit…

Bente Obdeijn was aan de beurt op woensdag 5 april. Als eerstejaars junior wist hij in de voorronde één partij te winnen. Helaas werden er hier ook twee partijen verloren met het kleinst mogelijke verschil 4/5. Dit resultaat was helaas niet voldoende om te mogen elimineren. Bente eindigt uiteindelijk als 119e.

Op 6 april mocht Daniël Giacon ook bij de junioren aan de bak. In het deelnemersveld met de absolute wereldtop wist Daniël net als bij de cadetten vier van de zes partijen te winnen. Een prima score en hiermee stond hij als 63e geplaatst op het tableau van 172 schermers. Bij T128 werd er op het nippertje gewonnen met 11-10. De daaropvolgende partij wachtte de Amerikaan Tourette die zich als tweede wist te plaatsen op het tableau. Voor Daniël een goede ervaring om het tegen deze top schermer op te mogen nemen. Helaas werd de partij uiteindelijk verloren met 5-15. Voor Daniël eindigt dit WK met een mooie 50e plaats bij de junioren individueel.

Dan over naar het teamevent. In het equipe van #TeamNL zaten naast onze Daniël Giacon ook Job de Ruiter, Elisha Yuno en Edo Zoons. Het beloofde intensieve dag te worden met veel schermen.. en wat voor een dag inderdaad.. Aftrap vormde een intens gevecht tegen het Mexicaanse team. Daarop volgende een ware thriller van een partij tegen Italië. Nederland stond voor in de strijd en plaats bij de beste 8 maar uiteindelijk werd de partij verloren met 45/44 nadat bij een stand van 44/43 een treffer onterecht werd teruggedraaid. Een op z’n zachts gezegd discutabele beslissing waar de komende tijd nog veel over gesproken zal worden.

Plovdiv 1

Ondanks de teleurstelling moesten de jongens echter verder. Er werd razendsnel geschakeld en met nieuwe energie werd vervolgens afgerekend met Groot Brittannië en het Canadese team. Na een dag schermen was het team echter fysiek volledig gesloopt toen zij het vervolgens moesten opnemen tegen HongKong en wisten de ontmoeting niet in het voordeel te beslissen. Ons #TeamNL is uiteindelijk als 10e van de wereld geëindigd. En dit mag een zeer goede prestatie genoemd worden!

We bedanken bondscoach Andrea Borella en assistent-coach Daniël Nivard voor de begeleiding dit JWK en feliciteren de deelnemers van het individuele en equipe toernooi met de resultaten!