In memoriam: Bep van der Pol

IN MEMORIAM

Gisteren, 19 januari 2018, ontvingen wij het treurige bericht dat ons erelid mevrouw Bep van der Pol, sinds 2009 Ridder in de orde van Oranje-Nassau,  is overleden. Wij zullen Bep enorm missen. De herinnering aan haar tomeloze energie, doorzettingsvermogen en passie zal bij ons altijd levendig blijven.

Bep was vanaf 1991 als bevlogen en enthousiast jeugdschermlerares aan onze schermclub verbonden. Vele Amsterdammers hebben hun voorliefde aan de schermsport aan ‘tante Bep’ te danken, waaronder topschermers, trainers en bestuurders van vandaag. Bij SCA stond ze altijd klaar om bij te springen waar nodig. Een troostend woord, een gerepareerd schermvestje of zelfgebakken cakejes voor alle kinderen. Buiten het schermen was Bep lange tijd actief als vrijwilliger bij de stichting Hart in Beweging en was zij beweegambassadeur voor het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen.

Ook op de loper was Bep een fanatieke liefhebber van het duel en haalde, in haar ‘tweede schermleven’, een bronzen medaille op het EK veteranen in 2007. Bep bleef tot het laatst toe geïnteresseerd in het schermen. Zo bezocht zij met regelmaat onze Bep-van-der-Pol-schermzaal in het Frans Otten Stadion om van de schermende kinderen te genieten en kwam ze met haar suikerhartjes de schermers een hart onder de riem steken tijdens de SISTA-toernooien.

Wij wensen de familie veel sterkte met het verlies.

Bestuur en leden van SchermCentrum Amsterdam