Internationaal succes voor SchermCentrum Amsterdam

De afgelopen dagen kwamen twee verschillende dames van SchermCentrum Amsterdam op twee verschillende werelddelen in actie: Saskia van Erven Garcia in Santiago,Chili en Eline Rentier in Vincenza, Italië.

Saskia, uitkomend voor moederland Colombia, schermde in Santiago de Pan Amerikaanse Kampioenschappen. In de voorronde wist ze al haar partijen te winnen en plaatse zich als 4e op het tableau van zestien. Daarna volgde een zeer spannende partij om bij de beste 8 te komen tegen de Chileense Paula Silva, die met het thuispubliek aan haar zijde boven zichzelf uit wist te stijgen. Saskia wist de partij met het kleinst mogelijke verschil in haar voordeel te beslissen: 15-14.

De Mexicaanse tegenstander in de kwartfinale vormde geen probleem en Saskia schermde zich probleemloos naar de halve finale. Daar was de Amerikaanse Nicole Ross de tegenstander. Saskia schermde een goede partij maar verloor helaas met 12-15.

Met als eindresultaat een zeer verdienstelijke 3e plaats heeft Saskia een belangrijke eerste stap gezet richting RIO 2016!

11150391_954539151243738_1424407687577752074_n


 

Eline Rentier, die afgelopen weekend nog tot Nederlands Kampioen werd gekroond, kon nog net de bloemen in het water zetten, voordat ze alweer op weg was naar het volgende toernooi: de Europese Kampioenschappen U23 in Vicenza.

Dit EK kenmerkt zich als een klein maar loodzwaar toernooi doordat alleen de traditioneel sterke schermlanden een volledig team afvaardigen. Eline begon sterk aan het toernooi en wist 4 van de 6 partijen te winnen in de voorronde. Hierna moest ze het opnemen tegen de Duitse Tamina Knauter. Eline zette de partij overtuigend naar haar hand met 15-10.

Vervolgens stond de Italiaanse Beatrice Monaco klaar, die in Italië een thuiswedstrijd schermde. Deze Italiaanse staat in de top 100 van de wereldranking bij de senioren. Het beloofde dus een zware partij te worden.

Eline wist Monaco goed partij te bieden en liet onder de coaching van trainer Matthijs Rohlfs ook tactisch sterk spel zien. Tot een score van 8-8 ging het gelijk op, waarna de Italiaanse langzaam wist uit te lopen. Eline gaf zich niet zomaar gewonnen en knokte terug, maar bleek net te kort te komen. Met 11-15 ging de partij verloren.

Eline Rentier over het U23 toernooi in Vincenza:

“Ik ben best wel tevreden. Niet super blij, maar ik heb goede partijen in de poule gehad en de eliminatie tegen Knauer ook goed uitgespeeld. Tegen de Italiaan Monaco had ik wat problemen met haar in beweging krijgen en aan het einde liep de score uiteen doordat ik wel moest gaan, en zij dat maar al te fijn vond..” Dit alles resulteerde in een goede 14de plek voor Eline!

De rest van de week komen de mannen van SchermCentrum Amsterdam in actie in Vincenza: Max Janssen, Patrick Post, Dirk Jan van Egmond: we wensen jullie veel succes!