Heb jij interesse in schermen bij SCA?

Schrijf je dan in voor een van onze introductiecursussen!

Wat houdt een introductiecursus in?

SCA organiseert regelmatig introductiecursussen, bestaande uit vier lessen van één uur. Deze zijn bedoeld om de beginselen van het schermen te leren en een ideale manier om te starten met onze prachtige sport.

Aan bod komen onder andere:

– Basishouding en voetenwerk
– Aanvallen en verdedigen / steken en afweren
– Regels en strategie
– Partij schermen

Na het afronden van de cursus heb je de belangrijkste technieken en tactieken onder de knie, en ben je in staat om zelfstandig partijen te schermen. Je hebt een goed beeld van schermen en SCA, en bent klaar om door te stromen naar onze andere trainingen.

Wanneer begint de volgende introductiecursus?

Op dit moment is er geen introductiecursus gepland. Zodra de maatregelen voldoende versoepelen zullen wij weer starten. Houd de website in de gaten!

Ons corona-protocol

We willen onze nieuwe bezoekers graag een veilige en verantwoordelijke training bieden. Daarom wordt het schermmateriaal voor de introductiecursus uitsluitend door de deelnemers gebruikt en niet door de andere leden. Na iedere les worden de materialen apart gehouden. We letten tijdens de cursus op de 1,5 meter afstand en schudden geen handen. We vragen deelnemers om voor binnenkomst de handen te wassen of ontsmetten.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Als een volgende cursus gepland is publiceren wij hier een inschrijfformulier.

Foto’s van introductiecursussen

Schermzaal SCA
Introductiecursus
Introductiecursus