Marleen Buitenhuis en Saskia van Erven Garcia Nederlands Kampioen

Marleen Buitenhuis en Saskia van Erven Garcia zijn Nederlands kampioen geworden bij dames sabel en floret. Marleen wist vanaf het begin tot het einde van de dag het deelnemersveld te domineren. De finale was een superpartij die met 15-1 gewonnen werd. Saskia was ook de hele dag sterk. De finale tegen clubgenoot Eline Rentier en werd duidelijk gewonnen met 15-6. Eline werd hierdoor tweede. De zusjes Tulen, Lola en Carmel, werden mooi derde en hun comeback op floret is daarmee een feit. Alle podiumplaatsen bij de dames floret waren daarmee voor SCA.

Bote Schaafsma schermde bij de heren sabel een erg sterke wedstrijd. Na goede kwart- en halve finales werd hij pas in de finale door Robbert Goossens gestopt met 15-11. Hiermee werd Robbert voor de negende keer kampioen.

Bij heren floret ging het vandaag niet helemaal zoals we wilden. Daniël Giacon werd vijfde nadat hij van een zeer sterk schermende Olivier de Jong verloor. Dirk Jan van Egmond, net terug uit Oostenrijk, haalde een derde plek. Trainer Matthijs Rohlfs werd zevende, maar de top acht was het voor hem het eindstation.

Verder werden Karen Fischer en Laura Talbot zesde en zevende bij dames sabel. Stiekem hadden ze op meer gehoopt. Op degen haalde Katelijn Kroese een erg mooie top acht, waar ze in haar kwartfinale liet zien erg goed te zijn. Ze verloor op ervaring met 14-15 van kampioene Kelly Boone. Bij de mannen op degen haalde Gabriele Buzzatti eveneens de top acht. Hij verloor van de uiteindelijke kampioen Randy Postma met 12-15.

Marleen en Saskia nogmaals gefeliciteerd met jullie titels! Het zijn de 26e en 27e voor SCA, en de eerste op sabel!

We zijn blij met de groei op alle drie de wapens en willen de trainers Arash, Alexander, Matthijs en Daniël bedanken voor het harde werken op de club.