Max Janssen 7e op sterk Sista-MMIT toernooi

Op 10 en 11 november organiseerde SCA als lid van Sista (Stichting Internationaal SchermToernooi Amsterdam) het 21ste Sista-MMIT Satelliet FIE-A toernooi.

Zaterdagochtend werd zoals altijd begonnen met het opbouwen van het toernooi door onze trouwe vrijwilligers.  Hierop volgde het traditionele recreatieve equipetoernooi waaraan diverse Nederlandse en buitenlandse teams meededen. Een SCA equipe bestaande uit Rick van der Weide, Matthijs Rohlfs en Dirk Jan van Egmond deed mee. Ze begonnen goed door alle ontmoetingen in de poule te winnen. In de halve finale schermden de mannen tegen het team uit Venezuela, die ze in een mooie ontmoeting versloegen. De finale was tegen het Nederlandse Damesfloret team. De ontmoeting ging gelijk op tot Dirk Jan en Matthijs de laatste twee partijen ombogen tot winst, 45-42. Gefeliciteerd met de overwinning!

Op zondag stond het individuele toernooi op het programma. Voor SCA kwamen alleen maar floretschermers op de loper. Ward Kloots, Tjeerd van Veen, Patrick Post, Timon Hagen en Rick schermden voor alles wat ze waard waren, maar kwamen in dit sterke veld de poule niet door. Daniël Nivard en Dirk Jan wonnen allebei drie partijen en moesten hun eerste eliminatie vol aan de bak. Daniël verloor 15-11 van Santos uit Portugal. Dirk Jan ging tegen Plocharski uit Polen met 15-12 ten onder.

Matthijs en Max Janssen hadden meer succes en gingen na een goede poule met gemak door naar de eerste 32. Matthijs schermde vervolgens tegen een sterke Pool en wist deze helaas niet om te zetten in winst, 11-15. Max moest het ook opnemen tegen een Poolse tegenstander en wist de partij met zeer goed schermen te winnen. Op het tableau van 16 moest hij het opnemen tegen de Britse Bryant. De spannende partij werd met 15-14 in het voordeel van Max beslist!

In de kwartfinale schermde Max weer tegen een Pool, ditmaal de als eerste op het tableau geplaatste Cieply. Met amper rust na zijn laatste partij bouwde Max desondanks een voorsprong op, waarop Cieply naar een hoger schermniveau moest schakelen. Dit lukte hem, en Max kon niet meer mee. De partij werd met 10-15 verloren en Max eindigde als 7e van de 73 deelnemers. Een prachtprestatie en tevens een punt op de wereldranglijst waard! Gefeliciteerd!

We bedanken SISTA voor het organiseren, de vrijwilligers voor het helpen en Leon Haagman en Anton Oskamp voor het jureren. We zijn blij dat we deel uitmaken van dit mooie project.

Kijk hier voor de uitslagen van het toernooi.