Medailleregen voor SCA op NJK Schermen

SCA-NJK-2015
Wow… Wat een weekend! Een fantastisch NJK voor de schermers van SCA. Gewoon even wat cijfers op een rij omdat het kan:
– We wonnen 18 medailles (4* goud, 7* zilver en 7* brons)
– Vaardigden in totaal 48 deelnemers af, verspreid over drie wapens
– Onze coaches Matthijs Rohlfs en Daniël Nivard spendeerden ruim 20 uur in de Triominos sporthal in Duiven
– En SCA heeft dus vier nieuwe Nederlands Jeugd Kampioenen afgeleverd!

Daarmee was dit het meest succesvolle NJK ooit voor SchermCentrum Amsterdam. Hier gaan we de komende week nog uitgebreid over napraten, maar we delen graag alvast wat hoogtepunten met jullie. Een volledig overzicht volgt nog zodra alle uitslagen gepubliceerd zijn. Dit was het NJK 2014-2015 voor SCA.

Zaterdag 13 juni
De dag begon goed met floret voor de jongste leeftijdscategorieën. Hier namen 14 SCA’ers deel. Suhayl Nawar werd knap derde bij de benjamins (ondanks een zware week kamperen met school), Max van Dobbenburg haalde zelfs zilver en Milo Vermaas pakte het podium bij de kuikens (derde). Om 13.00 begon het gecombineerde toernooi voor de cadetten/junioren floret, waarbij dankzij een aanpassing in de wedstrijdformule schermers uit beide categorieën tegen elkaar uitkomen (enkel de plaatsen 1 t/m 8 worden afzonderlijk uitgeschermd bij de cadetten). Een zware opgave wachtte dus voor de cadetten die in hun poule tegen de veel oudere junioren moesten schermen.

Daniël Giacon trok zich zowel fysiek als mentaal niets aan van deze ‘gecombineerde wedstrijd’ en schermde zichzelf bij de junioren naar een plek bij de laatste acht en bij de cadetten naar GOUD! Na een finalepartij tegen Julian Fens (Pallas). Daarmee was de NJK titel een feit en mocht de vlag meer dan terecht uit in Aalsmeer,

Een SCA onderonsje bij de dames junioren. Eline Rentier wint in de finale van Aliya Dhuique-Hein en mag hiermee ook een NJK titel toevoegen aan haar palmares. Voor de jonge Aliya een zeer knappe 2e plaats in dit sterke deelnemersveld. Myrthe Zoons maakte het SCA podium compleet met een bronzen medaille.

Na een prima verlopen toernooi volgde voor Erik Albert en Edo Zoons een gedeelde derde plaats bij de heren junioren floret. Mooie prestatie mannen!

Zondag 14 juni
Dag 2. Nieuwe ronde – nog meer kansen. We beginnen vroeg met het wapen degen in drie categorieën: kuikens, benjamins en cadetten/junioren.

Suhayl nam revanche na gisteren en werd in zijn eigen categorie kampioen bij de benjamins degen. Een tweede plaats was er voor Flore Aubert bij de meisjes benjamins degen, na een spannende finalepartij die met 8-10 nipt verloren werd.

Eline had vandaag een uitstapje naar het wapen degen, wat haar bijzonder goed af ging: derde bij de dames junioren. Dat succes werd alleen overtroffen door Myrthe die tweemaal zilver pakte bij de dames cadetten & junioren. Hiermee komt het medailletotaal voor Myrthe op een indrukwekkend totaal van derde stuks dit NJK.

Maar er was ook nog meer goud deze zondag. Aliya stond in de finale pupillen dames floret tegen Veerle Meulenaar en wist de partij overtuigend te winnen met 15-7. Goud dus, de derde medaille voor Aliya en de vierde NJK titel voor SCA.

Axel Zoons schermde een zeer degelijk toernooi en werd in zijn eigen categorie bij de floret pupillen derde na een aantal knappe partijen.

Met de goede resultaten van dit weekend maakt SCA ook kans op de verenigingsbeker. De uitslag hiervan wordt ergens in de komende weken door de KNAS bekend gemaakt. Nog even geduld! De volledige uitslagen worden de komende dagen gepubliceerd. We willen alle schermers feliciteren met hun prestaties van afgelopen weekend en bedanken coaches Matthijs Rohlfs en Daniël Nivard voor hun inzet, energie en coaching. Ook zij hebben een topprestatie geleverd en mogen trots zijn op de resultaten van hun pupillen. Timon Hagen en Anton Oskamp willen we bedanken voor respectievelijk het jureren en het wedstrijdbureau van dit weekend. Tot volgend jaar!

Foto’s: Hans Kaho & SCA