Medailles voor SCA op 42ste Wapen van Vlagtwedde

Traditiegetrouw vertrok een flinke groep SCA-ers in het weekend van 2 en 3 november naar Ter Apel voor het Wapen van Vlagtwedde. Het was dit jaar al de 42ste keer dat het toernooi werd georganiseerd. Het doorgaans flink internationale toernooi had dit jaar helaas alleen Nederlandse en Deense schermers, maar desalniettemin werd er flink geschermd. SCA haalde verschillende medailles.

Zaterdag vroeg in de morgen gingen de SCA cadetten op weg. Daniël Giacon, Erik Albert en Hidde Koerts deden mee in een veld van 38 schermers. Hidde schermde goed en wist de eerste 32 te halen. Daniël en Erik schermden sterk en degelijk en haalde allebei de top acht.

Bij de senioren waren het Daniël Nivard, Timon Hagen, Rick van der Weide, Hendrik Brink en Matthijs Rohlfs die de eer hoog hielden. Het was een zeer klein deelnemersveld bij de senioren: acht in totaal. Toch werd er lekker geschermd met oude bekenden. Uiteindelijk was het Matthijs die eerste werd, Daniël derde, Timon zesde, en Rick en Hendrik gedeeld zevende. De eerste medailles waren binnen.

Ook de benjamins kwamen op zaterdag in actie. Gaetano Milan, Taco Hefting, Frikk Sijthoff en Aaron Voogd. Frikk en Aaron schermden een mooi toernooi en vochten zich bij de eerste 32. Taco en Gaetano gingen erg goed en schopten het zelfs beiden tot de halve finale. Taco was leeg en verloor van een Deense schermer. Gaetano won van Baris Benli van onze vrienden van HollandSchermen en mocht door naar de finale. Ook hij kon niet op tegen de Deense tegenstander. Geen goud, maar een mooie tweede en derde plek!

Op zondag was de beurt aan de kuikens en pupillen. Caspar Prillevitz vertegenwoordigde ons bij de jongste categorie en Daniël, Teun Jans-Köhneke, Sjoerd Noordhoek, Matthias Bouthoorn en Eric de Vries bij de pupillen. Caspar werd derde bij de kuikens. Eric verloor zijn eerste eliminatie van Teun. Teun, Sjoerd en Matthias kwamen bij de eerste 16. Daniël kon zijn sterke schermen van de eerste dag niet herhalen en werd vijfde.

Vijf medailles op een zoals altijd gezellig en goed georganiseerd toernooi. We bedanken Rick voor het jureren op beide dagen en Daniël en Matthijs voor het coachen en jureren van de jeugd. We zullen volgend jaar zeker weer aanwezig zijn op dit mooie toernooi!