Mooi schermweekend voor SCA

Het was weer een druk weekend voor SCA. Terwijl een deel van de wedstrijdschermers in het verre noorden deelnam aan de Nationale Trainingsstage werd er ook degen geschermd in Tilburg. Edward RoccaFloris van SeumerenRezk NawarLeonie Vogelsmeijer en Anne Bavelaar wisten zich goed staande te houden op het Koning Willem II toernooi in een deelnemersveld met 59 heren en 19 dames.

De kickoff was voor de heren degen en alle drie de mannen schermden een degelijke voorronde: Floris pakt 2 winstpartijen, Edward 3 en Rezk wederom 2. Op het tableau van 64 moet Floris schermen tegen de ervaren Gio Imponente en die partij wordt helaas verloren met 15-6. Edward schermt hier een zinderende partij tegen Julius Wagenaar en wist, na lange tijd tegen een achterstand te hebben aangekeken, de score gelijk te trekken tot 14-14. Helaas eindigde die partij met een enkel lampje aan de kant van Wagenaar en verloor Edward met 14-15.

Rezk was goed in vorm en won zijn partij tegen Jonah Anderson met 15-6. Ook de daaropvolgende partijen werden gewonnen en Rezk wist zichzelf overtuigend naar de T8 te schermen. Met het podium in zicht volgende een spannende wedstrijd tegen Björn Blaas. Hier ging het lang gelijk op, maar werd uiteindelijk in extra tijd met 11-12 verloren. Daarmee wordt Rezk knap achtste. Een prestatie om trots op te zijn!

tilburg

Bij de dames weet Leonie 3 partijen te winnen in de voorronde en mag daarmee in de A-poule het tableau uitschermen. Op het tableau van 16 verliest zij uiteindelijk met 8-12. Eindresultaat is een prima 11e plaats. Voor Anne was de overwinning diverse malen dichtbij, maar met 1 winstpartij was dit helaas niet voldoende. Anne eindigt als 9e in de B-poule. Voor haar was het weekend echter al goed, want een dag eerder kroonde zij zich tot Nederlands Kampioene Vijfkamp. Vooral het schermen ging goed: na dit onderdeel nam zij de leiding in het klassement!

Nationale Trainingsstage 

In Groningen werd het hele weekend hard gewerkt door Jong Oranje onder leiding van bondscoach Andrea Borella. In de nieuwe faciliteiten van SchermCentrum Noord werd er veel SCA-ers en andere schermers stevig gespard (ook in de boksring!) en was er ook tijd voor de nodige gezelligheid. Coaches Matthijs Rohlfs en Daniël Nivard mogen tevreden zijn met de inzet van afgelopen weekend. Veel dank ook aan SchermCentrum Noord voor de goede organisatie en de foto’s!

trainingsstage