Mooie resultaten Elke van Achterberg tijdens World Cup Rolstoelschermen

Stadskanaal (Groningen) stond een week lang in het teken van een World Cup Rolstoelschermen. In de categorieën U17, U23 en bij de senioren namen ruim 130 deelnemers het tegen elkaar op in de strijd om de mondiale titel. Het internationale gezelschap wereldtoppers wordt compleet gemaakt door onze Elke van Achterberg, schermend voor Turkije, die in liefst zes categorieën meedoet.

Voor Elke bleek deze “thuiswedstrijd” een groot succes: zij wint tweemaal goud, eenmaal zilver en eenmaal brons in de categorieën U17 en U23. Een mooie vooruitgang, want in het verleden bleef het regelmatig bij brons. In de U17 categorie schermde Elke trouwens als enige meisje tegen jongens! Bij de senioren eindigt zij op het wapen degen als 7e en bij floret als 9e.

Gefeliciteerd met de fantastische resultaten, Elke! We bedanken trainers Matthijs Rohlfs en Roel Verwijlen (SchermClub Den Bosch) voor de coaching van afgelopen weekend, Timon Hagen voor zijn bijdrage aan een succesvol wedstrijdbureau en Gaby van Achterberg voor haar enorme inzet als event manager om van dit toernooi een succes te maken. Dankzij hen en de vele vrijwilligers (onder wie ook SCA’ers) kunnen de deelnemers terugkijken op een meer dan geslaagd evenement!

De volledige resultaten van de World Cup zijn beschikbaar via de volgende link: http://results2017.wheelchairfencing.nl/

elke-1

Photo credit: Elisa Ostet & Chantal Jonker