Mooie resultaten SCA meiden

Afgelopen weekend namen onze SCA jeugdschermers deel aan twee wedstrijden in het buitenland. Edo Zoons schermde zijn eerste junioren wereldbeker in Aix en Provence, Frankrijk. Als tweedejaars cadet heeft Edo veel ervaring op dit hoge niveau opgedaan. In het individuele toernooi won hij knap een partij in de voorronde en verloor er nipt twee met 4-5. In de teamwedstrijd scoorde hij een mooi aandeel van de punten en was hij onder andere zeer goed tegen de nummer één van Duitsland.

Mooie resultaten werden dit weekend door de SCA dames behaald!

Op zaterdag schermden Myrthe Zoons en Aliya Dhuique-Hein op het cadettentoernooi in Moers, Duitsland. Aliya won vijf partijen en Myrthe twee, wat vooral een mooie prestatie is van laatstejaars pupil Aliya. Myrthe wist haar eerste eliminatie overtuigend te winnen en behaalde het tableau van 64. Helaas moest ze schermen tegen teamgenoot Aliya en verloor met 4-15. Aliya bleef winnen op het tableau van 32 en 16. Het eindstation was de kwartfinale tegen de drie jaar oudere Sophia Werner uit Berlijn. Er deden in totaal 117 deelnemers mee. Een topprestatie!

Uitslagen Sparkassen-Cup Moers, Duitsland, meisjes cadetten (117 deelnemers):

7. Aliya
62. Myrthe

Op zondag was het de beurt aan Eline Rentier en ook weer Myrthe, die nu dus als cadet bij de junioren meedeed. Myrthe won goed twee partijen en Eline wist er vijf van de zes te winnen. Vervolgens won Myrthe knap van haar hoger geplaatste tegenstander winnen en haalde wederom de eerste 64. Hierna verloor ze van de nummer vijf op het tableau, wat geen schande is. Eline was de eerste eliminatie vrijgesteld en won daarna met 15-1. Hierna moest ze tegen Maike Hammers die als tweede op het tableau stond en won met 15-1. De kwartfinale tegen Julia Braun was spannend en werd helaas met 12-13 verloren in de verlenging. Eline:

“Er had een podium ingezeten, maar ik heb een goede laatste partij geschermd. Beetje pech gehad in de verlenging, maar al met al veel kunnen oefenen voor het EK.”

Uitslagen Sparkassen-Cup Moers, Duitsland, meisjes junioren (104 deelnemers):

8. Eline
62. Myrthe

We zijn trots op onze dames. Nu op naar volgend weekend in Parijs voor de jeugd, en voor de senioren op de wereldbeker in Bonn. Later in de maand begint ook het EK. Het is een drukke periode voor de SCA toppers!