Oktobermaand succesvol voor SCA

De maand oktober is meer dan succesvol verlopen voor SCA. Met het U23 toernooi in Antony, ECC Manchester en een wereldbekertoernooi voor Junioren in het Poolse Leszno is het schermseizoen echt begonnen.


UPDATE: WB Junioren Leszno
Twee schermers uit het floretteam van Jong Oranje namen afgelopen weekend deel aan dit sterke wereldbekertoernooi in Polen. Onder begeleiding van coach Daniel Nivard mochten Daniël Giacon en Julian Fens de Nederlandse eer hoog houden. Julian komt met 2 winstpartijen in de poule nét te kort voor het tableau: hij eindigt als 123e van de 160 deelnemers. Daniël schermt een goede poule (3-3) en mag het op het tableau van 128 opnemen tegen Alexey Chuev uit Rusland. Die partij wordt gewonnen met 15-11. Daarna wacht bij T64 Magnus Hamlescher. De als 11e geplaatste Duitser blijkt geen makkelijke tegenstander en Daniël verliest uiteindelijk met 12-15. Het eindresultaat is een mooie plaats 56, een fantastisch resultaat- zeker gezien de jonge leeftijd van Daniël.

LESZNO

U23 Antony
Voor Eline Rentier en Saskia van Erven – Garcia verliep het U23 toernooi in Antony meer dan succesvol. Saskia haalt de top 8 en verliest in de kwartfinale van Jeromine MPAH-NJANGA met 15-12. Eline haalt in het deelnemersveld van 99 schermers de laatste 32 en verliest hier met 15-11 van Oceane BLUM. Antony was voor haar een goede training om zich te meten met het niveau en om op komende wedstrijden de sprong naar het podium te maken.

Manchester
In Manchester werd zowel individueel als in teamverband geschermd door de dames en heren van SCA. Op zaterdag 3 oktober schermen Daniël Giacon, Erik Albert, Edo Zoons, Teun-Jans Köhneke en Axel Zoons het inidividuele toernooi. Daniël Giacon zet een fantastische prestatie neer en wordt 7e in een deelnemersveld van liefst 132 schermers! Hij kon pas in de kwartfinale worden gestopt door Ondrej Lasak in een spannende partij die eindigt met 15-13 in het voordeel van de Tsjech. Overige resultaten bij de heren: Erik Albert – 30e, Edo Zoons – 36e, Teun Jans-Köhneke – 79e, Axel Zoons 122e.

Bij de dames waren er 82 deelnemers. Myrthe Zoons behaalt een prima 24e plaats. Op het tableau van 32 wordt Myrthe uitgeschakeld door de Deense Alexandra Brondum met 15-6. Ook Aliya liet goed schermen zien en met resultaat: een plek bij de beste 16 en een meer dan tevreden coach!

Over naar de zondag waar de goede resultaten van het individuele toernooi werden overtroffen met het equipe. Het NL herenteam bestaande uit Erik Albert, Daniël Giacon, Olivier Split en Edo Zoons pakt GOUD!! In de finale winnen de mannen van Denemarken met 45-37. Een topprestatie waarmee de schermers laten zien een plaats te verdienen bij Europese wedstrijdtop.

Het dames equipe, bestaande uit Elise Butin Bik, Aliya Dhuique – Hein, Veerle Meulenaar en Myrthe Zoons, wordt knap 2e en schermt in de finale tegen Letland, die met 43-30 werd verloren.

De volledige resultaten zijn hier te bekijken:
http://manchestercadet.org/live_results/index.htm
http://www.antony-sports-escrime.com/…/accueil/resultats.sls

Aanstaande zaterdag nemen diverse SCA’ers deel aan de Zilveren Wapens in Amersfoort. Wij wensen alle deelnemers en coaches veel succes dit weekend!

SCA_1