Pupil Daniël Giacon 12e op cadettentoernooi München

Op 12 en 13 oktober werd het Internationale Münchner Kindl toernooi verschermd te München, Duitsland. Met een lange autorit achter de kiezen konden de jonge cadetten van SCA zich opmaken voor een groots Duits kwalificatietoernooi. Het team bestond uit Daniël Giacon, Erik Albert, Edo Zoons en trainer Daniël Nivard. Er waren ook veel andere Nederlandse schermers.

Het toernooi begon erg goed voor alle drie de schermers. In de eerst voorronde wisten ze alle partijen te winnen. Edo en Erik gingen hier in de tweede ronde mee door, waardoor Edo direct geplaatst was voor het hoofdtoernooi op zondag. Daniël had een minder goede tweede ronde met twee gewonnen en drie verloren partijen. Erik en Danièl moesten een eliminatie schermen om de zondag te halen. Erik won met groots gemak: 15-2. Daniël won zijn partij ook gemakkelijk tegen een Belgische schermer.

Alle SCA-ers waren hiermee door naar de eerste 64 op zondag. Edo begon de zondag helaas niet zoals hij de zaterdag eindigde. Hij was te gehaast en het liep niet in zijn eliminatie. Aan het eind kwam hij nog terug, maar helaas ging de partij verloren. Erik had een makkelijk begin en won zijn eerst partij overtuigend. Daniël moest aan de bak tegen een drie jaar oudere Duitser. Met slim en snel spel wist hij een voorsprong op te bouwen die hij knap uitschermde.

Bij de eerste 32 ging Daniël vrolijk door. Vol de beuk er in, en nergens bang voor, ging hij het gevecht aan met de weer drie jaar oudere Duitse tegenstander. Tegelijk bracht Erik een zeer tactische partij tot een spannend hoogtepunt. Een achterstand van drie punten werd omgebogen naar een 10-9 voorsprong. Deze werd echter zeer makkelijk weer weggegeven, waarna Erik in de extra tijd net te kort kwam. Daniël had zijn partij wel gewonnen en Erik ging de herkansingen in.

Daniël moest het, uiteraard, weer opnemen tegen een zeer sterke oudere Duitser. Het kostte de grootste moeite, maar met veel overtuiging en gedurft spel lukte het de partij met 15-14 te winnen. Erik moest tegenlijk zijn herkansing schermen en deze ging helaas verloren, wat hem een niet onverdienstelijke 28ste plaats opleverde. De volgende partije van Daniël was tegen de nummer 1 van het tableau, Marino. Deze jongen is momenteel de nummer 2 van Duitsland bij de cadetten en dit was een stap te veel. Daniël verloor en moest ook de herkansing in. Vol goede moed begon hij de partij om bij de laatste 8 te komen. Met overtuiging en slim schermen werden weer veel punten binnengehaald, maar het bleek net niet genoeg. De partij werd verloren met 13-15.

Laatstejaars pupil Daniël eindigde als 12de van de 180 deelnemers op het sterke Duitse cadettentoernooi, waarvan de meeste twee tot drie jaar ouder waren. Een prestatie van formaat waar wij hem hartelijk mee feliciteren! We zijn benieuwd wat we de komende jaren nog van Daniël te zien krijgen op toernooien. Natuurlijk zijn de prestaties van Erik en Edo ook netjes en al met al was het een zeer goed weekend voor SCA.