Rezk Nawar pakt ZILVER op WK Veteranen

SCA-lid Rezk Nawar zet vandaag een uitzonderlijke prestatie neer door op het WK Veteranen in Limoges (Frankrijk) het zilver te pakken! Pas in de finale bleek de Italiaan Magni te sterk (9-6). In een deelnemersveld van meer dan 76 veteranen wedstrijdschermers (heren degen cat. A) is dit een fantastisch resultaat voor Nederland.

SCA sprak vandaag met Rezk over het wedstrijdverloop van vandaag:
“In de poule won ik 2 van de 6 partijen. De voorronde was zwaar door een aantal sterke tegenstanders, waaronder een als derde geplaatste Rus en Sokolov: een zeer goede schermer uit Oekraïne. Met mijn wederom bekende stijl (het starten als een dieselmotor) ben ik wat langzaam op gang gekomen en als 47e geplaatst op het tableau. Op dat moment slaat de twijfel toe en was ik bang dat ik mijn doelstelling – het halen van de beste 16 – niet zou halen. Op het tableau van 128 was ik desondanks door een goede indexering vrijgesteld. Bij de 64 won ik van de Canadees Tatu met 10-6. Bij de beste 32 kwam ik de Belg Defer tegen en die partij wist ik uiteindelijk met 10-8 te winnen. Met meteen ook een “feel good” moment want een plek bij T16 was binnen! 

Op het tableau van 16 volgde een partij tegen de lastige Italiaanse schermer Bonsignore, maar ook hier werd op tijd gewonnen met 7-5. De beste partij van de dag was tegen de Zweed Jan Tivenus. Na een 1-0 voorsprong aan zijn kant kreeg ik plotseling kramp in mijn linker bovenbeen. Na een break van 10 minuten met massage heb ik besloten om toch verder te schermen. Met veel moeite wist ik de partij te winnen met 10-8. De halve finale moest ik schermen tegen een goede Spaanse schermer Codon. We begonnen beiden te voorzichtig en de partij verliep langzaam, maar ik wist te winnen met 4-3. En toen was het tijd voor de finale. 

Tijd om strijden voor het goud tegen de Europees kampioen van dit jaar. Na de 1e rust was de stand 2-2. Ronde twee verliep goed tot het einde waarna ik achter stond met 4-5. Met nog 40 seconden op de klok ging hij tijd rekken en moest ik aanvallen. Doordat ik in de lengte met mijn uitval net te kort kwam – en door een perfecte parade riposte van zijn kant – kon ik de partij niet meer naar mij toe trekken en verloor met 6-9. Met het zilver ben ik echter meer dan tevreden: met 78 deelnemers uit diverse landen is het niveau zeer hoog in de A-categorie en dit resultaat lag boven de verwachting!”

Rezk, gefeliciteerd met de fantastische prestatie van vandaag! Alle uitslagen van de Nederlanders op het WK Veteranen zijn gepubliceerd op de website van KNAS en hier te vinden: https://www.knas.nl/node/2744

Rezk SCA