Saskia in actie op Olympische Spelen in Rio

Niet alleen Bas Verwijlen kwam in actie op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro; ook onze Saskia van Erven Garcia nam namens Colombia deel aan het belangrijkste toernooi van de wereld. Het zijn voor Saskia alweer de tweede Olympische Spelen die op haar CV staan.

Na een vrijstelling voor de eerste ronde volgt een partij tegen de ervaren Aida Mohamed uit Hongarije. Met een plaatsing als 18e (Saskia) en 15e (Mohamed) ontlopen beide dames elkaar nauwelijks. Mohamed profiteerde in het begin van de partij van een twijfelende Saskia en kwam 0-3 voor. Daarna herstelde Saskia zich en kon de partij overnemen tot 5-3, alvorens de dames elkaar in balans brachten op 7-7. Vanaf dat moment kwamen beide schermsters wisselend op voorsprong totdat Mohamed in de laatste drie minuten een klein gat sloeg. Ondanks goede pogingen van Saskia om weer aan te sluiten kon Mohamed met 12-15 de winst pakken. Saskia eindigt uiteindelijk als 21e.

Hoewel de winst mogelijk was zijn we als club desondanks zeer trots op dit resultaat! Gefeliciteerd met deze topprestatie Saskia!