Saskia van Erven Garcia 25ste op WK 2014

Vandaag is Saskia van Erven Garcia als 25ste geëindigd op de Wereldkampioenschappen 2014 in Kazan, Rusland. Gefeliciteerd! Ze verbeterde hiermee haar top 64 klassering van het WK in Budapest vorig jaar. Het resultaat, alsook de top 8 plaatsing op de Panamerikaanse Kampioenschappen, geven haar een goede uitgangspositie voor het pre-Olympische seizoen.

Saskia begon op woensdag 16 juli succesvol aan de voorrondes. Zij won vijf van de zes , verloor er één met 4-5 en plaatste zich als 9e op het tableau. Hiermee was zij vrijgesteld voor de eliminaties en rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi van vandaag met de beste 64 schermsters op deze kampioenschappen. Haar tegenstander was de Japanse Shiho Nishioka. In de poule op woensdag had Saskia reeds met 5-3 van haar gewonnen, maar zoals iedereen weet bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Zoals vaak het geval is opende Saskia sterk met een 2-0 voorsprong. Deze kon ze verder uitbouwen naar 10-5. Nishioka kwam nog terug tot 13-12, waarna Saskia de beslissende twee punten scoorde en zich bij de top 32 van de wereld voegde!

In de volgende ronde stond Martina Batini uit Italië op de loper. Zij heeft zich het afgelopen seizoen overtuigend in het ijzersterke Italiaanse team gevochten, met onder andere een zilveren medaille op het EK. Een flinke opgave dus. Saskia kon helaas geen grip krijgen op Batini en verloor met 8-15. Een 25ste plaats is het resultaat.

Felicitaties van SCA voor het mooie optreden op het hoogste niveau!

Resultaten van het toernooi zijn hier te vinden.