Saskia van Erven Garcia pakt opnieuw de dubbel

Onze Olympiër Saskia van Erven Garcia was de afgelopen weken in Colombia voor de nationale kampioenschappen. Anders dan in Nederland heeft het schermen geen aparte kampioenschappen, maar worden verschillende sporten tijdens hetzelfde grote evenement gespeeld. De verschillende steden strijden voor de sportieve eer om zich de beste te mogen noemen in meerdere disciplines.

Zoals verwacht heeft Saskia haar steentje bijgedragen! Ze hielp haar club Valle aan maar liefst drie gouden en een zilveren medaille. Allereerst werd in het individuele toernooi de ‘dubbel’ gepakt op floret en degen. Ze schermde voor het eerst mee met de sabelwedstrijd maar wist daar geen medaille te pakken. Het floret equipe van Valle werd mede dankzij Saskia overtuigend nationaal kampioen, het derde goud. In het degenequipe moest Saskia met zilver genoegen nemen. Desondanks een hele mooie score!

Saskia is nu Nederlands kampioene floret, Colombiaans kampioene floret en degen en Colombiaan equipe-kampioene floret. Het is de derde keer op rij dat ze beide individuele titels in Colombia op haar naam schrijft. Sinds haar terugkomst naar de schermloper heeft ze ook al weer twee keer de Nederlandse florettitel gewonnen, en eenmaal het floret-equipe.

Gefeliciteerd met al je mooie successen!