SCA begint wereldbekerseizoen bij junioren

Voor de junioren van SCA is het seizoen nu echt begonnen. Op 3 en 4 november werd in Luxemburg de eerste wereldbeker van het seizoen geschermd. Dirk Jan van Egmond en Ward Kloots streden bij de mannen. Patrick Post moest vanwege een operatie helaas verstek laten gaan. Bij de dames schermde Gabriella Ramdhan. Het werd een weekend met goede partijen en veel leermomenten!

Bij de heren schermden 145 junioren uit vele sterke landen zoals Italië, Frankrijk, Polen, Duitsland, Rusland, Amerika en Japan. Ward is herstellende van een blessure en heeft weinig kunnen trainen. Hij wist geen partijen te winnen in de voorronde, maar scoorde enkele goede punten en deed ervaring op om op toekomstige toernooien te kunnen vlammen. Dirk Jan won knap vier van de zes partijen in de voorronde. Zijn schermstijl is de afgelopen maanden door hard werken flink verbeterd en het is mooi om te zien dat dit op het hoogste niveau wordt beloond met winstpartijen tegen tegenstanders met meer ervaring en training. De eliminatie op het tableau van 128 begon goed met een 4-0 voorsprong op de Poolse tegenstander. Deze liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en begon een inhaalrace. Dirk Jan kon het tij niet keren en verloor met 12-15. Jammer, want winst was mogelijk, maar desondanks een goede partij die naar verwachting in de toekomst gewoon gewonnen zal worden. Voor de heren wachten dit kalenderjaar nog het Sista-toernooi en de wereldbekers in Bratislava en Londen. Succes!

Gabriella is de laatste tijd goed op dreef, en we waren benieuwd naar haar prestaties op het internationale niveau. Er deden 96 schermers uit o.a. de reeds eerder genoemde sterke schermlanden mee. Na een wat timide begin met twee verliespartijen herstelde zij zich uitstekend en wist alsnog drie van de zes partijen te winnen. Na een vrijstelling op het tableau van 128 schermde zij een spannende partij tegen haar Turkse tegenstander. Het begin kon nauwelijks beter, want Gabriella kwam tot een 8-3 voorsprong. Ze pakte het initiatief en scoorde met overtuiging. De voorsprong was echter moeilijk vast te houden, want de tegenstander veranderde van ritme en scoorde enkele slimme punten. De twijfel sloeg toe bij Gabriella, en de trefzekerheid nam af. Het bleef spannend tot aan het einde, maar de partij ging met 13-15 helaas verloren. Ook voor Gabriella geldt dat ze op dit niveau thuishoort en met wat meer ervaring in de rugzak dergelijke partijen in de toekomst winnend zal afsluiten.

We bedanken Matthijs Rohlfs voor het coachen. Hij zal ook meegaan met ons juniorenteam naar Bratislava en Londen. We wensen hen veel succes!