SCA cadetten klaar op JWK Plovdiv

Onze cadetten zijn klaar met hun deelname aan de Jeugdwereldkampioenschappen in Plovdiv, Bulgarije. De resultaten waren redelijk en soms had er wat meer ingezeten. Natuurlijk zijn we boven alles trots op de jonge toppers, en zeer benieuwd naar hun toekomstige prestaties!

Katelijn Kroese schermde op zaterdag 1 april. Het ging al beter dan op het EJK. Dit keer wist Katelijn een partij te winnen. Volgend jaar is ze nog steeds cadet, dus dit is een goede ervaring om mee te nemen. Op 2 april was het de beurt aan Laura Talbot en Daniël Giacon. Laura was op het EJK niet helemaal fit en scherp, maar liet nu zien goed meet te komen. Na drie verliespartijen in de poule kon ze schakelen en lukte het de laatste drie wel te winnen. Na een vrijstelling op het tableau van 128 schermde ze bij de 64 tegen een Griekse tegenstander. Deze partij werd helaas met 11-15 verloren, wat resulteerde in een 50ste plek.

Daniël had wat meer gewild. De poule verliep stroef maar desondanks wist hij vier van de zes partijen te winnen. Na een 15-0 en 15-10 overwinning strandde hij bij de T32 tegen de sterke Rus en uiteindelijke zilveren medaillewinnaar Mylnikov. Daniël zal er ongetwijfeld op gebrand zijn om bij de junioren beter in zijn vel te zitten en een topprestatie neer te zetten. Nu eerst een paar dagen rust, en daarna weer knallen! Daniël werd 31ste.

Op 3 april maakte Hassan Nawar zijn JWK debuut. Hassan won netjes twee partijen en verloor er vier, waarmee hij zich plaatste voor de eliminaties. Hier moest hij schermen tegen een Poolse tegenstander, maar deze partij ging helaas met 8-15 verloren. Hassan is op zijn eerst JWK 94ste van de wereld geworden.

Op naar de toekomst!