SCA’ers domineren in Ter Apel

Het was een druk schermweekend voor SCA met maar liefst drie toernooien op de agenda. Een weekend met veel podiumplaatsen, goede mentale weerbaarheid en sterk schermen.

Zaterdag: Ter Apel & Bochum

De dag begon in Ter Apel met de dames en heren cadetten met in totaal 28 deelnemers. Namens SCA stonden Nathan Jacques, Wouter Prommel en Teun Jans-Köhneke op de loper. Wouter en Teun eindigden in een weliswaar klein maar sterk deelnemersveld op respectievelijk de 11e en 7e plaats in de ranking. Nathan was in vorm en behaalde een bronzen medaille. De cadetten werden opgevolgd door de senioren, waar onze Timon Hagen en Jeroen Jacques in actie kwamen. Timon schermde een zeer degelijk toernooi en mocht het in de finale opnemen tegen Sebastiaan Borst. 15-7 was de eindstand en een 2e plaats het resultaat. Jeroen eindige uiteindelijk op plaats 5.
De dag in Groningen werd afgesloten door de benjamins. Bij de dames: Maria Jans-Köhneke (plaats 6) en Flore Aubert (plaats 7). Bij de heren: Suhayl Nawar (plaats 2), Caspar Prillevitz (plaats 5), Anilo Keppy (plaats 7  ) en Max van Dobbenburgh (plaats 12).
Suhayl verloor zijn finalepartij in een bloedstollende partij met 9-10 in het voordeel van de tegenstander. Desondanks heeft hij mooi schermen laten zien. Anilo moest het in de kwartfinale opnemen tegen zijn ‘eerste’ internationale tegenstander op een toernooi. En dan ook meteen nog een Deen. Helaas was de kwartfinale voor hem het eindstation.

Tot slot kwam zaterdag recent SCA lid Eline Rentier in actie op het junioren wereldbekertoernooi in Bochum en maakte zo haar rentree in het internationale FIE circuit. Het begin was moeizaam en ze wist haar eliminatie tegen de uiteindelijke bronzen medaillewinnares Coralie Brot (FRA) ondanks enkele mooie treffers niet te winnen. Coach Matthijs Rohlfs: ‘We gebruiken de 77ste plaats als nulmeting voor de rest van het seizoen.

Zondag: Ter Apel & Burgsteinfurt

Veel schermers deden zowel de zaterdag als zondag mee in Ter Apel en dan in een hogere categorie. Zo ook de broertjes Jacques. Nathan en Jeroen kwamen elkaar tegen in een SCA onderonsje bij de finale Junioren, waarbij Jeroen uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam.

Ook Suhayl Nawar mocht zondag weer aantreden. Hij eindigde op plek 12 van liefst dertig deelnemers en weerde zich kranig tegen de sterke pupillen. In deze categorie deden nog 7 SCA’ers mee: Taco Hefting (22e), Fynn Kowalczyk (17e), Eric de Vries (15e), Nicky Jans (13e), Gaetano Milan (8e), Sjoerd Noordhoek (3e) en Matthias Bouthoorn (3e). Speciale vermelding voor Sjoerd die sterk begon aan dit pupillentoernooi en dit tot de halve finale wist vast te houden. Een welverdiende bronzen medaille.

Verder op zondag: het Duitse kwalificatietoernooi in Burgsteinfurt. Traditiegetrouw een toernooi met een sterk deelnemersveld. SchermCentrum Amsterdam werd vertegenwoordigd door Edo Zoons, Daniël Giacon en Erik Albert. Daniël en Erik hadden een top dag: voor beiden een notering in de top 32 van het klassement met in totaal 120 deelnemers. Edo schermde een goed toernooi en kwam bij de beste 64 nét tekort om door te gaan naar de volgende ronde.

We feliciteren alle deelnemers met de goede resultaten van dit weekend!

News_Ter-Apel-zondag