SCA-ers presteren op EK Veteranen voor Equipes

Van 9 tot 13 mei werd in Alkmaar het EK Veteranen voor Equipes georganiseerd door onze vrienden van SV HollandSchermen. Het werd een prachtig evenement waarbij meerdere SCA veteranen de Nederlandse eer hooghielden.

Op donderdag schermde onze sabeltrainer Arash Sheikh-Hosseini samen met Teun, Aleh, Christiaan en Paul en werd knap vierde van Europa! Onder leiding van coach Daniël wist het team in de poule van Duitsland, België en Wit-Rusland te winnen, goed voor een derde plaats op het tableau. In de kwartfinale werd overtuigend gewonnen van Groot-Brittannië. Hierna was Italië in de halve finale te sterk en werd helaas verloren met 45-38. Vervolgens werd ook van Frankrijk verloren om plek 3/4.

In het florettoernooi op zaterdag is Peter Sorber samen met Siroos, Frans, Marijn en Hans negende geworden. In de poule werd van Frankrijk verloren met 23-45 en daarna met 44-45 van Oekraïne. Het team stond hierdoor tiende op het tableau en moest het tegen het als nummer zeven geplaatste Groot-Brittannië opnemen. Ook wier wist het team nog niet te winnen en werd met 42-45 naar het tableau 9-16 verwezen. De strijd om plek negen verliep vervolgens goed want er werd overtuigend van Roemenië (45-31) en Wit-Rusland (45-29) gewonnen.

Op zondag schermde tenslotte Eline Snoek het dames sabeltoernooi, samen met Jean Marie, Eva, Sonja en Esther. Zij eindigen als zevende. In de poule werd verloren van Frankrijk (45-17) en Groot-Brittannië (45-35). Hierna wisten de dames te winnen tegen Zwitserland (45-34) en plaatsten zich bij de top 8. In de kwartfinale was Duitsland echter duidelijk te sterk met 45-15. Van Oostenrijk werd eveneens verloren, maar de laatste strijd met de Belgen om plek 7 en 8 wer met 45-43 gewonnen door Nederland!

We kunnen als SCA trots zijn op onze eigen veteranen, maar ook zeker op het Nederlandse veteranenschermen in het algemeen en op de organiserende vereniging HollandSchermen! Bedankt voor dit supertoernooi! Ook bedanken we Timon Hagen en Wouter Prommel (wedstrijdleiding) en alle andere vrijwilligers.